Обамеянг стресна Арсенал, може да пропусне дербито със Сити


Обамеянг стресна Арсенал, може да пропусне дербито със Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1435 0

Голмайсторът и капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е отпаднал от групата на Габон за приятелския мач с Бенин заради контузия в глезена, съобщи селекционерът на тима Патрис Невьо. Нападателят е получил травма по време на двубоя срещу Шефилд Юнайтед от Висшата лига през уикенда и се е отказал от участие в предстоящия мач на родината си на „Естадио Пина Маник“ на 11-ти октомври.

Невьо сподели информацията, която е дошла от Северен Лондон във връзка със здравословното състояние на Обамеянг. „Обамеянг чувства болки в глезена. Той е получил контузията си по време на двубоя срещу Шефилд Юнайтед от последния кръг на Висшата лига. Докторът на Арсенал ми изпрати сертификат, с който ме уведоми, че футболистът няма да бъде на разположение за предстоящия ни мач“ заяви треньорът на Габон пред ‘RFI’. Новината с травмата на Обамеянг означава, че габонецът може да пропусне предстоящото дерби на неговия Арсенал срещу Манчестър Сити на 17-ти октомври.

Капитанът на „артилеристите“ започна по добър начин настоящия сезон. Той има 2 гола и 1 асистенция на сметката си за тима на Микел Артета, който заема 4-тото място във Висшата лига, след като събра 9 точки от първите си 4 мача в първенството. А ето защо Обамеянг е предпочел да остане в Арсенал пред това да премине в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички