Нюкасъл сложи край на устрема на Брайтън и "прати топката" в полето на Юнайтед и Ливърпул (ВИДЕО)


Нюкасъл сложи край на устрема на Брайтън и "прати топката" в полето на Юнайтед и Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1781 0

Нюкасъл успя да надвие Брайтън с 4:1 у дома на "Сейнт Джеймсис Парк" в отложен мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. В герои за джордитата се превърнаха Дан Бърн, Калъм Уилсън и Бруно Гимараеш със своите попадения.

Дениз Ундав от Брайтън пък си вкара автогол, а след това реализира единственото попадение за "чайките". По този начин офанзивният полузащитник се превърна в първия германец, който си вкарва автогол, а след това бележи и в противниковата врата в един мач във Висшата лига.

Срещата започна страхотно за "свраките". В седмата и осмата минута един след друг Мигел Алмирон и Александър Исак пропуснаха добри положения пред вратата на Брайтън. В 22' обаче късметът се усмихна на джордитата, след като Дениз Ундав прати топката в собствената си врата и даде преднина на Нюкасъл.

Натискът на домакините продължи и в добавеното време на първата част (49') Киърън Трипиър сложи топката на главата на Дан Бърн, а защитникът нанесе силен удар с глава и увеличи преднината на Нюкасъл до 2:0.

Video edited on Kapwing

В 51' се откри нов страхотен шанс пред Мигел Алмирон, който стреля от пенала. Джейсън Стийл обаче майсторски хвана ъгъла на удара и направи чудесно спасяване. В ответната атака Брайтън върна един гол, а Дениз Ундав се поправи за отбелязания си автогол, вкарвайки топката във вратата на Ник Поуп, а ВАР трябваше да се намеси и да потвърди попадението.

Video edited on Kapwing

В 90-ата минута Калъм Уилсън вкара трети гол. Нападателят на Нюкасъл бе изведен от Мигел Алмирон очи в очи срещу Стийл и не сбърка за 3:1. Само минута по-късно Уилсън се отчете с асистенция към Бруно Гимараеш, който сложи точка на спора, оформяйки крайното 4:1 на "Сейнт Джеймсис Парк".

Video edited on Kapwing

С победата Нюкасъл запазва третата си позиция и вече е с актив от 69 пункта - 3 повече от четвъртия Манчестър Юнайтед и 4 от петия Ливърпул. Брайтън пък е на шестата позиция с 58 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички