Нюкасъл се върна към победите и приземи Челси обратно на земята (ВИДЕО)


Нюкасъл се върна към победите и приземи Челси обратно на земята (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

757 0

Нюкасъл постигна заслужен успех с 4:1 над Челси в мач от 13-ия кръг на английската Висша лига. В герои за "свраките" се превърнаха Александър Исак, Джамал Ласелс и Жоелинтон, които се отчетоха с по едно попадение на "Сейнт Джемсис Парк".

Развой на срещата

Резултатът бе открит още в 13-ата минута. Люис Майли намери Исак в наказателното поле, след като отбраната на Челси "заспа". Деветката на Нюкасъл запази спокойствие и с много силен удар вкара за 1:0.

Само 10 минути по-късно резултатът бе изравнен. "Сините" получиха право да изпълнят свободен удар от близо 20 метра. Рахийм Стърлинг се нагърби със задачата да стреля и отбеляза наистина красиво попадение за 1:1.

След точно час игра домакините си върнаха предимството. Джамал Ласелс бе оставен непокрит и с глава засече страхотно центриране, а Роберт Санчес само видя как топката влиза във вратата му - 2:1.

Минута по-късно лондончани тотално се сринаха. Тиаго Силва направи катастрофална грешка и подари топката на Жоелинтон, който остана очи в очи със Санчес и не сбърка за 3:1.

В 73-ата минута пък Рийс Джеймс си изкара втори жълт картон и остави Челси с човек по-малко. Десет минути по-късно Антъни Гордън проби в наказателното поле на гостите и с плътен удар в далечния ъгъл направи разочарованието за "сините" по-голямо - 4:1.

С победата "свраките" сложиха край на серията си от 2 поредни загуби и се изкачват на шестата позиция с актив от 23 точки, като им предстои важен мач в Шампионска лига срещу ПСЖ. Лондончани пък са десети с 16 пункта и следващата седмица ще мерят сили с Брайтън у дома на "Стамфорд Бридж".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички