В Манчестър Юнайтед плачат, а Челси се смее: Цифрите около Мейсън Маунт са потресаващи


В Манчестър Юнайтед плачат, а Челси се смее: Цифрите около Мейсън Маунт са потресаващи
Снимка: Getty Images

9735 0

Челси шокира всички футболни фенове с решението си да не поднови договора на Мейсън Маунт, а да го продаде през лятото на 2023 година. В началото на трансферния прозорец Манчестър Юнайтед бе абсолютния фаворит за подписа му и успя да финализира трансфера на полузащитника за сумата от 60 милиона паунда, но статистиката на Маунт може да се окаже проблем за Тен Хаг и компания.

2023 година - кошмарна за Маунт?

Маунт имаше трудни 18 месеца, като изпадна в немилост в Челси и загуби мястото си в националния отбор на Англия, като същевременно получи няколко контузии. Той се надяваше да възроди кариерата си с Манчестър Юнайтед, но цялата 2023-а обаче не върви по план за 24-годишния футболист.

Той не е вкарал попадение или регистрирал нито една асистенция във Висшата лига през тази календарна година. Халфът не е отбелязвал гол в лигата от победата с 2:0 срещу Борнемут през декември, носейки все още екипа на Челси. Междувременно последните асистенции на Маунт дойдоха при победата с 3:0 над Уулвърхемптън Уондърърс през октомври 2022 г., когато той успя да запише две.

Трудно е да се види къде Маунт се чувства най-полезен на терена. Най-добрата му позиция е зад нападателя, където играе капитанът на Юнайтед Бруно Фернандеш. Суперзвездата на Португалия има безупречно физическо състояние и е едно от първите имена на Тен Хаг, когато заговорим за стартовата му 11-ка.

Мнозина вярват, че спадът във формата на Маунт се дължи на неговата психика. Продуктът на академията на Челси се е доказвал неведнъж със "синята" фланелка, като изигра ключова роля за спечелването на Шампионска лига през сезон 2020/21 с екипа на лондончани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ван Дайк е бил пред трансфер в Манчестър Юнайтед - какво, как и защо се е объркало?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички