Нюкасъл купува резервата на Де Хеа в Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън


Нюкасъл купува резервата на Де Хеа в Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън
Снимка: Getty Images

1046 0

Отборът на Нюкасъл излиза на пазара и за вратар. Еди Хау се е спрял на Дийн Хендерсън от Манчестър Юнайтед. Това е поредният трансферен слух, в който са въвлечени „свраките“ след закупуването им от Публичния инвестиционен фонд (ПИФ) в Саудитска Арабия.

Нюкасъл е готов да извадят близо 16 милиона паунда за английския страж, който влиза в сметките им още от януарския трансферен прозорец, твърди италианският журналист Фабрицио Романо. На „Олд Трафорд“ обаче все още се двоумят дали да продадат своя втори избор под рамката след Давид де Хеа, или да го пуснат под наем. Договорът на Хендерсън с Юнайтед е до 2025 г.

„Джордитата“ ще трябва да действат бързо, защото не са единствените, интересуващи се от 25-годишния страж. Саутхямптън, както и нидерландският гигант Аякс са готови да влязат в борба за услугите на Хендерсън.

„В момента той (Хендерсън) е приоритет пред Нюкасъл. Надявам се всичко да мине по вода и сделката да бъде сключена, защото от дълго време влиза в плановете на отбора“, споделя английският журналист Дийн Джоунс пред Givemesport.

Еди Хау може да разчита на Мартин Дубравка на вратата. Евентуалното привличане на Дийн Хендерсън обаче най-вероятно ще прати 33-годишния словенец на пейката. Английският национал получава 120 хиляди паунда на седмица, но никак не се радва на игрово време и би предприел ново приключение. След идването на новите собственици пък модернизацията на Нюкасъл продължава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички