"Прави всичко": Защо Арсенал дава 65 милиона на Челси за Кай Хаверц?


"Прави всичко": Защо Арсенал дава 65 милиона на Челси за Кай Хаверц?
Снимка: Getty Images

7432 0

По информация на Фабрицио Романо Кай Хаверц от Челси се очаква да премине в Арсенал в следващите дни. Според източника германският национал ще бъде продаден за сумата от 65 милиона паунда, а много от феновете на "топчиите" се зачудиха дали си струва техният любим тим да дава такава огромна сума за "провалил" се при "сините" играч. Цифрите на нападателя обаче говорят съвсем друго.

Колко полезен всъщност е Хаверц?

Проучване на един от най-прочутите статистически уебсайтове "Squawka" показва, че Кай Хаверц неслучайно е бил един от най-полезните футболисти на "сините" от Лондон през изминалата кампания.

Освен че той стана голмайстор на тима с деветте си попадения във всички турнири 24-годишният германец води в редица други показатели за Челси. Той е футболистът, който е създал най-много шансове за своя клуб, човекът с най-много точни удари към противниковите врати, записал е най-много решаващи подавания в последната третина не само е спечелил най-много дуели, но и е държал топката най-дълго време в половината на опонентите си.

Ще пасне ли Хаверц на Арсенал?

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, е известен с взимането на нестандартни решения по време на мачовете. Испанецът изисква от своите футболисти да могат да играят поне на две позиции, а Хаверц умее това. В Байер Леверкузен той се подвизаваше зад нападателя, докато в Челси бе използван като типична деветка. Мнозина експерти вярват, че преминаването му от "Стамфорд Бридж" на "Емиратс" ще възроди неговата кариера.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уест Хям отхвърли грандиозна оферта на Арсенал за Деклан Райс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички