Официално! Собствениците на Челси купиха още един клуб от топ първенство в Европа


Официално! Собствениците на Челси купиха още един клуб от топ първенство в Европа
Снимка: Getty Images

3958 0

Собствениците на Челси официално се сдобиха и с клуб от френската Лига 1. Това се случи след, като консорциумът „BlueCo“ придоби акциите на Страсбург. През миналата година американците закупиха и „сините“ от Лондон.

Информациите от Острова сочат, че  придобиването на акциите на френския клуб е на стойност 75 милиона евро. Американският консорцииум придобива 100% от дяловете на Страсбург.

Марк Келер ще остане на президентския пост в тима от Лига 1. Той е начело на клуба от 2012 година, когато елзасците ги грозеше фалит. През 2019 година отборът спечели и купата на Лигата във Франция. Директорите също запазват постовете си.

"Въпреки че не сме финансово притеснени, ние сме наясно, че достигнахме тавана с настоящия модел на управление", заяви Келер в изявление.

За нас е чест да бъдем част от този исторически клуб. Ангажираме се с това да запазим наследството на Расинг и сме фокусирани върху това да работим заедно с Марк и неговия екип от директори, за да продължим отличната работа, която са свършили досега. Тази стратегическа инвестиция би увеличила нашето присъствие в европейския футбол заедно със собствеността ни на Челси. Вярваме, че това би създало огромни възможности за нас да споделим нашите познания и експертиза”, обявиха пък новите собственици на Страсбург.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Официално: Челси обяви първия трансфер в ерата "Маурисио Почетино" (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички