Ново 4:3 даде заявка за епичен сезон във Висшата лига на Лийдс Юнайтед


Ново 4:3 даде заявка за епичен сезон във Висшата лига на Лийдс Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

1904 0

Отборът на Лийдс Юнайтед спечели срещу Фулъм в епичен мач, завършил 4:3 при първото домакинство на тима на "Елън Роуд" във Висшата лига от 16 години. Елдер Коща на два пъти, Матеуш Клих от дузпа и Патрик Бамфорд бяха точни за тима на Марсело Биелса, докато Александър Митрович на два пъти и Боби Рийд реализираха головете за гостите от Лондон.

Мачът започна по страхотен начин за тима на Лийдс, като още в 5-тата минута Хелдер Коща се възползва от центриране на Калвин Филипс и с красив гол откри резултата - 1:0!. В средата на първата част Джо Брайън бе фаулиран Робин Кох и съдията отсъди дузпа за Фулъм. Зад топката застана Александър Митрович и бе точен за 1:1! Малко след това реферът Антъни Тейлър отсъди нов наказателен удар, но този път в полза на Лийдс. Матеуш Клих реализира и отново изведе домакините напред - 2:1!

В началото на втората част почти всичко в срещата изглеждаше решено. Първо в 50-тата минута Патрик Бамфорд направи 3:1, а 7 минути по-късно асистира на Елдер Коща за втория гол на португалеца в срещата - 4:1. Фулъм обаче се стабилизира и върна два гола само в рамките на 5 минути. В 62-рата Боби Рийд намали на 4:2 със страхотен гол от далечна дистанция, а в 67-мата Митрович с глава отбеляза второто си попадение в срещата.

Така в първите два мача на Лийдс след завръщането на тима във Висшата лига паднаха общо 14 гола. Тимът на Марсело Биелса записва първа победа за сезона. Фулъм остава без точки след две поражения в два мача и цели 7 допуснати гола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички