Евертън с втора поредна победа във Висшата лига


Евертън с втора поредна победа във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2092 0

Евертън продължава страхотния си старт на сезона в английската Висша лига, след като възпитаниците на Карло Анчелоти смачкаха Уест Бромич Албиън с 5:2 в първия си домакински двубой през настоящата кампания. Срещата обаче далеч не беше толкова лесна за "карамелите", които рано-рано в мача се видяха в изоставаща позиция и имаха доста проблеми, докато окончателно укротят мераците на новака за точка или три в мача. 

В 10' Диагана напредна през средата на терена и беше в ситуация срещу Йери Мина. Защитникът отстъпваше до последно и крилото реши да стреля от 15 метра и с много плътен и точен удар успя да даде аванс на своите - 0:1. 

След 20' Евертън заигра на пълни обороти и не мина много време преди не само да изравни, но и да обърне резултата изцяло в своя полза. В 31' топката се озова у Доминик Калвърт Люин след случайна асистенция на защитник на УБА и нападателят успя да изравни. Малко по-късно пък Хамес Родригес стана автор на втория гол точно преди края на първото полувреме, отбелязвайки първия си гол след трансфера при отбора от Ливърпул. За капак той изпроси и червен картон на Киърън Гибс, който го изблъска без топка в добавеното време на първата част. 

В началото на вторите 45 минути с брилянтен гол от пряк свободен удар Матеус Перейра изравни 2 минути след подновяването на играта, но последваха безответни голове на Калвърт Люин (2) и Майкъл Кийн, с които "карамелите" прекършиха УБА още до 66'. До края Ричарлисон пропусна няколко положения, а и негов красив гол беше отменен заради засада. 

Големият герой Калвърт-Люин за пръв път в кариерата си вкара хеттрик, като вече има 4 гола от началото на сезона. Той беше с решаваща роля и в предишния кръг срещу Тотнъм, отбелязвайки единственото попадение за успеха с 1:0 в Лондон. 

Благодарение на победата, Евертън в момента е №1 във Висшата лига с двете си победи и преди изиграването на останалите мачове. Уест Бромич пък е категорично на последното място с 8 допуснати гола и нито една точка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички