Новата дестинация на провалилия се в Челси Греъм Потър изглежда ясна


Новата дестинация на провалилия се в Челси Греъм Потър изглежда ясна
Снимка: Getty Images

735 0

Бившият наставник на Челси и Брайтън - Греъм Потър, е сред кандидатите за национален селекционер на Швеция, информира генералният секретар на федерацията Андреа Мьолерберг пред местна телевизия.

Какво се случва с Потър

През последните месеци 48-годишният специалист отхвърли предложения от Лион и Глазгоу Рейнджърс, след като в началото на април бе уволнен от Челси заради серия от незадоволителни резултати. Англичанинът е добре познат в Швеция от работата му в Йостерсунд, а един от много важните фактори е, че той говори добре езика.

Яне Андерсон подаде оставка, след като стана ясно, че няма да класира "тре кронур" за Евро 2024 и сега федерацията търси негов заместник.

"Има списък с имена и е ясно, че той е част от този списък. Ще видим на кого ще се спрем и кой се интересува от работата. Човек трябва да има страстно желание да бъде треньор на национален отбор, защото това е много по-различно от клубния футбол", разясни Мьолерберг.

Потър ръководи Челси в едва 31 мача във всички турнири. Той спечели 12, загуби 11, а под негово ръководство лондончани направиха 11 равни. Клубът вкара 33 гола и допусна 31 с процент на победи от 38,7.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Греъм Потър е спряган за наследник на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички