Челси отново вкуси от победите и загря подобаващо за дербито с Тотнъм (ВИДЕО)


Челси отново вкуси от победите и загря подобаващо за дербито с Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

526 0

Челси постигна важен за самочувствието на младия си състав успех, отстранявайки с 2:0 Блекбърн Роувърс от 1/8-финалите за Карабао Къп. В герои за "сините" се превърнаха двамата голмайстори - Беноа Бадиашил и Рахийм Стърлинг. 

Развой на срещата

Лондончани наложиха доминацията си още в първите секунди и до 26-ата минута страхотни положения бяха пропуснати от Рахийм Стърлинг, Рийс Джеймс и Енцо Фернандес. В крайна сметка, "каръкът бе счупен" в 30', когато Беноа Бадиашил бе на правилното място в точното време, за да открие резултата на "Стамфорд Бридж" с удар от близка дистанция.

До първата ситуация за Блекбърн се стигна минута след почивката, но Хари Ленард не съумя да вкара, тъй като ударът му мина до лявата греда. В 59-ата минута гостите сгрешиха в отбрана, което позволи на Рахийм Стърлинг да отнеме топката и без особена трудност да я вкара за 2:0.

В заключителните минути "сините" можеха да стигнат до още голове. В 69-ата минута Коул Палмър отправи прецизен удар, който обаче срещна страничния стълб. 6 минути по-късно Конър Галахър можеше да направи резултата класически, но стреля много неточно и "профука" добър шанс за гол. 

"Сините" продължават напред към 1/4-финалите на турнира. През уикенда на момчетата на Почетино им предстои трето поред лондонско дерби и труден мач като гост с лидера в елита на Англия - Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички