Нова опасност за Сити: Може да ги лишат от титлата през 2014 г.


Нова опасност за Сити: Може да ги лишат от титлата през 2014 г.
Снимка: Getty Images/Gulliver

14593 0

Последствията, които заплашва да има изхвърлянето от Шампионска лига за Манчестър Сити, стават все по-сериозни и заплашителни. Заради неспазване правилата на УЕФА за финансов феърплей "гражданите" няма да играят следващите 2 сезона в най-силния европейски клубен турнир, но, според "Daily Mail", те могат да загубят и една от шампионските си титли на Англия.

Става дума за титлата, спечелена в края на сезон 2013/14. Клубът може да бъде лишен от точки, спечелени в периода 2012-2016 година, когато именно са установени нарушенията. Това може да коства спечелената титла с Мануел Пелегрини начело. Не е ясно дали и титлата от 2012 година е заплашена. През сезон 2013/14 "гражданите" спечелиха титлата във Висшата лига, изпреварвайки Ливърпул с 2 точки.

Английският клуб ще оспори наказанието си от УЕФА пред Спортния арбитражен съд. Ако това не мине обаче актуалният шампион на Англия може да загуби точки и от сегашната кампания, както и да бъде изпратен в четвъртото ниво на английския футбол. А какво е бъдещето на мениджъра Хосеп Гуардиола предвид лошия сценарий вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички