Петият в Англия ще играе вместо Сити в Шампионска лига


Петият в Англия ще играе вместо Сити в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

6647 0

Изхвърлянето на Манчестър Сити от Шампионска лига означава, че отборът, който завърши на пето място във Висшата лига, ще участва в най-силния европейски клубен турнир, пишат медии на Острова. "Гражданите" получиха тежкото наказание във връзка с нарушения на правилата на УЕФА за финансов феърплей и няма да играят в Европа през сезон 2020/21 и 2021/22. Освен това клубът е глобен с 30 милиона евро.

Ако обжалването на Сити пред Спортния арбитражен съд не мине, европейската футболна централа няма да намали броя на английските отбори, които ще играят в Шампионска лига. В момента "гражданите" се намират на втора позиция в класирането и няма почти никакви съмнения, че отборът ще изпадне от топ 4 в края на сезона.

Ако наистина тимът на Хосеп Гуардиола остане в зона "Шампионска лига", билетът за участие в турнира ще отиде при класиралия се на пето място тим. Това може да увеличи мотивацията на отбори като Шефийлд Юнайтед (39 точки), Тотнъм (37), Евертън (36), Уулвърхемптън (36) и Манчестър Юнайтед (35). В момента четвърти в Англия е Челси, който е събрал 41 точки. А каква неприятна друга новина получиха Сити вчера вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички