Нов жесток удар за Тотнъм, ФИФА наказа спортния им директор


Нов жесток удар за Тотнъм, ФИФА наказа спортния им директор
Снимка: Getty Images/Guliver

1092 0

Английският Тотнъм получи нов удар, след като ФИФА наложи забрана за извършване на футболна дейност на спортния директор на клуба Фабио Паратичи. Преди броени дни лондончани се разделиха с мениджъра Антонио Конте след слабите резултати в последните седмици и загубения шанс за спечелване на трофей през този сезон.

Паратичи бе наказан още през януари от Италианската футболна федерация със забрана за футболна дейност за 30 месеца заради участието си във финансовите измами на Ювентус, заради които на "бианконерите" бяха отнети 15 точки. Федерацията поиска от ФИФА санкцията да важи за целия свят, а днес от ФИФА потвърдиха, че са одобрили това искане. Все още не е ясно как това ще се отрази на позицията на Паратичи в Тотнъм и дали той ще бъде освободен от клуба.

Паратичи и други 11 бивши служители на Ювентус обжалват наказанието си през Италианския олимпийски комитет, като се очаква решението по жалбата да излезе във втората половина на април. Дотогава обаче наказанието се счита за влязло в сила.

Паратичи и другите 11 души са под угрозата и на криминално разследване, като предварителните изслушвания в съда в Италия ще бъдат на 10 май.

А ето как Антонио Конте се сбогува с Тотнъм и феновете на „шпорите“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички