Няма милост: 30 години затвор за нелегален стрийминг на мачове от Висшата лига


Няма милост: 30 години затвор за нелегален стрийминг на мачове от Висшата лига
Снимка: Getty Images

1200 0

Нелегална банда за стрийминг, която е предлагала да се гледат на намалени цени мачове от Висшата лига на повече от 50 000 души, беше вкарана в затвора. От лигата съобщиха, че петима мъже са били осъдени за заговор за измама, пране на пари и неуважение към съда, след като са генерирали повече от 7 милиона паунда за пет години.

Без прошка за измамата

Съобщава се, че Марк Гулд от Лондон е лидер и бе осъден на 11 години затвор в Честърфийлдския кралски съд във вторник. 36-годишният и обвиняемите Стивън Гордън, Питър Джоли, Уилям Браун и Кристофър Фелвус са предложили незаконен достъп до мачове от стотици канали по целия свят, както и десетки хиляди филми и телевизионни предавания по заявка.

Шестият член на бандата, Зак Смит, не се е явил в съда за произнасяне на присъдата и е издадена заповед за ареста му, съобщи Висшата лига. Лигата добавя, че незаконният стрийминг бизнес има 30 служители, с един под прикритие в специализирана компания за борба с пиратството.

Браун от Стоук отрече престъпленията, твърдейки, че е бил информатор под прикритие, действащ в интерес на правоприлагащите органи и телевизионните оператори. Но 33-годишният играч беше единодушно осъден от съдебни заседатели след седемседмичен процес, тъй като Висшата лига каза, че е използвал техническите си умения, за да хакне акаунти на законни клиенти за достъп и копиране на потоци. С намерението те да поемат вината, ако бъдат идентифицирани от властите.

Обвинението беше подкрепено от екипа за търговски стандарти на Съвета на Hammersmith & Fulham и организацията за защита на интелектуалната собственост Fact. Главният юрисконсулт на Висшата лига Кевин Плъмб каза: "Днешната присъда е резултат от дълго и сложно преследване на изключително сложна операция".

"Това съдебно преследване е още един конкретен пример за ясните връзки между пиратството и по-широката престъпност, предупреждение, което отправяме многократно. Докато повечето фенове на Висшата лига се радват да гледат нашите игри по безопасен начин, тези, които бяха клиенти на тези услуги, ефективно подкрепяха лица, замесени в друга зловеща и опасна организирана престъпност", се допълва още.

Ставайки въпрос за толкова много пари, наскоро в Англия пресметнаха, че Челси е изхарчил рекордно много пари само, за да запише един срамен сезон с куп антирекорди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички