Да изхарчиш най-много пари за най-малко точки в историята - рекордите, които Челси счупи


Да изхарчиш най-много пари за най-малко точки в историята - рекордите, които Челси счупи
Снимка: Getty Images

2351 0

Изминалият сезон бе такъв, който със сигурност няма да се забрави от Челси. Но не, защото бяха постигнати положителни неща, а точно обратното.

Четирима старши треньори, серия със само една победа в 14 мача във всички състезания, невдъхновени представяния и явна липса на лидерство бяха факторите, допринасящи за една доста шокираща кампания 2022/23 на "Стамфорд Бридж". През този сезон са счупени няколко клубни рекорда, но повечето от тях не са никак приятни.

Сезонът за забравяне

1. Най-скъпият трансферен прозорец (611 милиона евро)

Челси похарчи страхотно много пари през този сезон, но изглеждаше, че колкото и пари да се хвърлят - нещата няма да се подобрят за тях.

2. Най-скъп играч (121 милиона евро)

Най-значимата част от бизнеса, който Челси направи (по отношение на разходите), беше направена, за да осигури услугите на Енцо Фернандес от Бенфика. Привлечен в края на януарския трансферен прозорец с осемгодишен договор, 18 мача и нито един гол по-късно, Челси ще се надява той да започне да изплаща огромната трансферна сума през следващия сезон.

3. Най-скъпият мениджър (23 милиона евро)

Въртележката на "Стамфорд Бридж" не беше само за играчите този сезон, тъй като мениджърите също се сменяваха редовно. "Сините" отделиха 22 милиона паунда, за да привлекат Греъм Потър от Брайтън и въпреки че продължи от септември до април, беше освободен и заменен с оставащ повече от месец от края на сезона.

4. Най-много мениджъри в сезон (4)

Кампанията на Челси започна с Томас Тухел начело, той беше уволнен и заменен от Потър (който започна на 8 септември). Тогава, след като записа най-малкото точки от всеки мениджър на Челси, Потър направи път на Бруно Салтор, койт отговаряше само за един мач. След това Франк Лампард дойде временно до края на сезона.

След като Маурисио Почетино подписа сделка, за да стане новият мениджър тази седмица, със сигурност  се очаква Челси да има повече стабилност през следващия сезон, за да не допуска подобни антирекоди:

5. Най-малко отбелязани голове в сезон на Висшата лига (38)

6. Най-малко точки в сезон на Висшата лига (44)

7. Най-малко победи в сезон на Висшата лига (11)

8. Най-ниска голова разлика в сезон на Висшата лига (-9)

Точките от пет до осем са свързани, защото, както всеки казва - ако не вкарате гол, не печелите. Колкото повече голове се отбелязват, толкова по-вероятно е да се печелят мачовете и да се печелят точки. Но, както се вижда отбелязването на голове е нещо, с което Челси имаше проблеми този сезон. Сега, това е работа на Почетино, чийто договор в Лондон е до 2025 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички