"Няма друг такъв, но"...Легенда на Ливърпул разкри перфектния заместник на Юрген Клоп


"Няма друг такъв, но"...Легенда на Ливърпул разкри перфектния заместник на Юрген Клоп
Снимка: Getty Images

6143 0

Легендата на Ливърпул - Стийв Никол, заяви, коя според него ще е най-адекватната опция при евентуална раздяла на мърсисайдци с треньора Юрген Клоп.

"Червените" не се радват на добър сезон. Към момента отборът заема 9-ото място в класирането във Висшата лига и е на 7 точки от топ 5. Мърсисайдци бяха елиминирани от ФА Къп и Купата на Англия, а в Шампионска лига им предстои да се изправят срещу носителя на трофея Реал Мадрид.

Именно това представяне повдигна много въпросителни относно бъдещето на германския специалист начело на тима. Никол разкри, че наставникът на Брайтън - Роберто де Дзерби, ще бъде перфектният заместник на Клоп.

"Няма друг Клоп. Ще кажа какво могат да направят, защото са голям клуб. Отиват и взимат Де Дзерби от Брайтън. Предпочитам него пред Томас Тухел или Маурисио Почетино, например, за треньор на Ливърпул, тъй като изповядва вълнуващ и атакуващ футбол", коментира той, сравнявайки го с Брендън Роджърс.

"Харесвах Брендън Роджърс и начина, по който ръководеше тима. Не харесвах други неща, но обичах стила му на игра. По същия начин харесвам този на Де Дзерби. Фактът, че дори ги подобри след напускането на Потър, е невероятен", допълни още той.

Откакто Де Дзерби е начело на Брайтън, възпитаниците на Клоп не успяха да вземат нито една победа в трите срещи с Брайтън във всички турнири. "Чайките" записаха 2 загуби и 1 реми с именития си съпенрик.

Ето какво каза самият Клоп за кризата в отбора

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички