"Пуснете го там и гледайте"! Юрген Клоп получи съвет да смени позицията на Александър-Арнолд


"Пуснете го там и гледайте"! Юрген Клоп получи съвет да смени позицията на Александър-Арнолд
Снимка: Getty Images

12421 0

Бившият национален селекционер на Англия - Сам Алардайс, посъветва треньора на Ливърпул - Юрген Клоп, да използва защитника на мърсисайдци - Трент Александър Арнолд, на друга позиция.

Специалистът смята, че талантът на "червените" ще се представя много по-добре като полузащитник. Самият той не се радва на най-добрия си сезон до момента.

Александър-Арнолд е познат с афинитета си към включване в атаките на отбора, както и страхотните подавания, които прави. Именно поради тази причина той често се вкарва в неприятности и защитата на тима страда поради празното пространство в зоната му.

"Юрген го пускаше да играе в центъра преди време на няколко пъти. Чудех се дали, ако не отиде там, няма да е страхотен. Това няма да навреди особено на защитата", коментира Алардайс пред "No Tippy Tippy Football" и продължи. 

"Има докосването. Знам, че е по-трудно там, отколкото на бека, но той е огромен талант. За съжаление, той получава много критики и смятам, че това сломи увереността му", допълни още той.

Арнолд записа 27 мача, 3 гола и 2 асистенции за Ливърпул до момента. На него не беше разчитано и от Гарет Саутгейт по време на Световното първенство в Катар.

Ето какво каза самият Клоп относно кризата при мърсисайдци

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички