Невъзможният двоен пропуск на Холанд, който "закопа" Манчестър Сити (ВИДЕО)


Невъзможният двоен пропуск на Холанд, който "закопа" Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4471 0

След като през седмицата Ерлинг Холанд прекъсна "сушата" си от 3 поредни мача без гол, в съботния следобед головата машина на Манчестър Сити се отчете и може би с един от пропуските на сезона в английската Висша лига. 

Норвежецът, който е с 26 гола в шампионата, не успя да се разпише в изключително типична ситуация за него, което го превърна бързо в "герой" на хиляди подигравателни реакции в социалните мрежи. 

Още по-големият проблем пък е фактът, че този пропуск може да струва много на Манчестър Сити, след като "гражданите" се провалиха и стигнаха само до 1:1 срещу Нотингам, дни след като спечелиха срещу Арсенал и излязоха на върха. 

Невъзможният двоен пропуск на Холанд, който "закопа" Сити (ВИДЕО) 

Нападателят имаше златен шанс да подпечата победата на Манчестър Сити при гостуването на Нотингам Форест (0:1 за "гражданите" по време на пропуските на стрелеца). След като Навас отрази удар от далечна дистанция, топката попадна у Холанд. 

Бившият ас на Борусия (Дортмунд) удари греда с удар с левия крак, но след това топката остана в негово владение, но вече само на метър и половина от вратата. За огромен шок на всички фенове обаче, Холанд прати топката високо над вратата. 

 

Статистически веднага беше изчислено, че двойният пропуск на нападателя е със стойност 1.05 "очаквани голове" (xG), което е недопустима грешка от страна на стрелец с класата на норвежеца. 

В края на мача се стигна до изравнителен гол, който остави "гражданите" на втората позиция в класирането, така че двойният пропуск на Холанд може да струва прекалено скъпо на неговия отбор. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички