Манчестър Сити се издъни: Допусна късен гол и загуби ценни точки срещу Нотингам Форест (ВИДЕО)


Манчестър Сити се издъни: Допусна късен гол и загуби ценни точки срещу Нотингам Форест (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3157 0

Английският гранд Манчестър Сити не успя да победи Нотингам Форест като гост в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Двубоят ще стартира завърши при резултат 1:1 на "Сити Граунд".

Резултатът бе открит в 41'. Бернардо Силва нанесе прекрасен удар извън наказателното поле, който не остави никакви шансове на вратаря Кейлор Навас и поведе "гражданите" напред.

През втората част Саутхямптън се посъбуди и заслужено стигна до изравнителния гол, въпреки че той падна в заключителните минути на срещата. В 84' Крис Ууд получи чудесен пас в наказателното поле и просто добави топката във вратата на Едерсон.

По този начин Сити е вече втори в таблицата. Момчетата на Пеп Гуардиола са с актив от 52 точки - 2 по-малко от лидера Арсенал, който взе своя мач срещу Астън Вила по-рано днес (18 февруари).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна добре за Манчестър Сити. "Гражданите" установиха контрол в началото на мача и се настанииха в половината на Форест. В петата минута Аймерик Лапорт бе съборен в наказателното поле на противника, но арбитърът Греъм Скот остана безмълвен и не посочи бялата точка. Сити продължи да доминира след тази ситуация, а в 15-ата минута Грийлиш получи травма, но съумя да продължи играта.

Минута по-късно Кевин Де Бройне си пробва късмета от пряк свободен удар, но шутът му срещна стената, построена от Кейлор Навас. В 25-ата минута Бренан Джонсън направи хубав пробив и стреля към вратата на Едерсон, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб. Последваха няколко шанса пред "гражданите", но никой от тях не създаде проблеми за отбраната на Форест.

В крайна сметка "гражданите" заслужено откриха резултата в 41'. Бернардо Силва си пробва късмета извън наказателното поле и с много техничен и силен удар успя да матира Кейлор Навас и даде преднина на "небесносините" на "Сити Граунд".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С началото на вторите 45 минути се забеляза голяма битка за центъра на терена. Манчестър Сити натискаше доста, но Нотингам Форест не отстъпваше по никакъв начин на именития си съперник.

В 69-ата минута се стигна до двоен пропуск за "гражданите". Първо Фил Фоудън получи чудесен пас в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря Навас. При добавката Холанд можеше да се разпише, но ударът му мина над напречната греда.

ПРОПУСКЪТ НА ХОЛАНД, КОЙТО ЗАКОПА МАНЧЕСТЪР СИТИ (ВИДЕО)

Крис Ууд шокира "гражданите" в 84-ата минута. Нападателят получи топка в наказателното поле и просто я добави в опразнената врата на Едерсон, изравнявайки и оформяйки крайното 1:1.

Стартови състави:

Нотингам: Навас, Орие, Фелипе, Уоръл, Лоди, Данило, Колбек, Шелви, Фройлер, Гибс-Уайт, Джонсън

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Родри, Силва, Де Бройне, Гюндоган, Фодън, Грийлиш, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

Нотингам е на 14-то място във временното класиране с актив от 24 точки и голова разлика 17:37. Сити е лидер с 51 пункта (59:23), колкото имат и Арсенал, но "топчиите" са с един изигран мач по-малко от "небесносините".

За последно Форест загуби визитата си на Фулъм на 11 февруари с 0:2, а Манчестър надделя над Арсенал с 3:1 в отложена среща, която се проведе на 15 февруари.

Тимът на Пеп Гуардиола разгроми този съперник в първата им среща през сезон 2022/23 - на 31 август (5 кръг) "Етихад" видя 6 безответни гола във вратата на гостите, три от които бяха дело на Ерлинг Холанд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички