Невиждана чистка: Манчестър Юнайтед гони над дузина играчи, за да отърве кожата! Ето списъка:


Невиждана чистка: Манчестър Юнайтед гони над дузина играчи, за да отърве кожата! Ето списъка:
Снимка: Getty Images

14383 0

Ръководството и треньорът на Манчестър Юнайтед в лицето на Ерик тен Хаг готвят невиждана чистка по време на летния трансферен прозорец, твърдят на Острова. Клубът планира да се раздели с поне дузина футболисти идните месеци.

Това информира "Mail". От споделеното става ясно, че към изхода на "Олд Трафорд" това лято ще се насочат около 12 футболисти. Целта е да бъдат събрани около 100 милиона паунда от трансфери.

Причината

Медията твърди, че клубът се нуждае от спешно балансиране на бюджета си за попълнения, който възлиза на около 120 милиона паунда. Целта е да бъдат спазени правилата за финансов феърплей и избегнати потенциални санкции. По същата причина бе отхвърлена и офертата на Челси от 65 милиона паунда за правата на Мейсън Маунт.

Кои си тръгват?

Юнайтед ще цели продажбата на сериозна част от играчите си, за да събере средства за привличането на нови такива. В радарите на ръководството попадат Дони ван де Беек, Фред и Антони Еланга, като и тримата се предлагат за сумата от около 20 милиона паунда.

Малко по-ниско оценени биват Алекс Телес, Ерик Баи и Брандън Уилямс, чиято цена възлиза на около 17 млн. паунда. Младокът Ханибал Мейбри може да последва приятеля си Зидан Икбал, който се присъедини към Утрехт под наем. Клубът изплати 1 милион евро, а в договора има и откупна клауза.

Скандалният талант на тима - Мейсън Грийнууд, се очаква да не се завърне в редиците на Тен Хаг през новия сезон. Давид де Хеа от своя страна пък ще трябва значително да намали заплатата си, ако желае да остане.

Все по-чести стават слуховете за напускането на капитана Хари Магуайър, който все още търси нова дестинация, но и опцията да остане съществува. За него Юнайтед желае 40 милиона паунда. Стажът Дийн Хендерсон пък е оценен на 20 млн., но при липса на подобаващи оферти и двамата могат да останат на "Олд Трафорд".

Нюкасъл междувременно се интересува от привличането на Скот Мактоминей, който също струва 40 млн. паунда. Двамата нападатели - Антони Марсиал и Джейдън Санчо, също са поставени в трансферната листа. Желаните за тях суми са съответно 25 и 45 милиона паунда.

Трудните времена налагат и трудни решения. Ето защо Юнайтед постави сериозен ултиматум на Хари Кейн за евентуален трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички