Кайседо мания: Защо "големите" от Висшата лига искат да подпишат с "бижуто" на Брайтън?


Кайседо мания: Защо "големите" от Висшата лига искат да подпишат с "бижуто" на Брайтън?
Снимка: Getty Images

7714 0

Безспорно голямата звезда на Брайтън - Мойсес Кайседо, е един от най-горещите проспекти на трансферния пазар това лято. Еквадорският национал е сред основните цели на редица грандове от Висшата лига, а в настоящия материал ще се опитаме да Ви представим основните причини защо "чайките" желаят 80 милиона паунда, за да се разделят с него.

Универсалността на Кайседо

Мойсес Кайседо беше ключово звено през изминалия сезон за Брайтън. Той имаше решаваща роля в полузащитата, регистрирайки 3140 минути игра, а и в същото време показа, че може да покрива няколко позиции. Той беше използван главно като опорен полузащитник в централната халфова линия, въпреки че демонстрира своята гъвкавост, като изигра няколко мача на десния бек и показа голяма острота по фланга.

Дефанзивният му гений

Роберто Де Зерби се прочу с това, че обича да дава свобода на своите футболисти, но тази свобода, разбира се, има своите граници. Кайседо изглежда е получил този картбланш около покриването на голяма част от терена. Подобно на всеки един дефанзивен полузащитник Кайседо върши уникална работа пред защитната четворка, като не позволява на противниковите играчи да разиграват със спокойствие, разчитайки на своя голям резерв от енергия. В същото време, еквадорецът умее да разиграва топката, което помагаше много на "чайките" да излизат бързо от преса.

Плеймейкърски умения

При владение на топката, способността на Кайседо да задържа кълбото е много силна в отбор на Брайтън, който обича да доминира над топката. Неговите 88,9% точни пасове, според "OptaAnalys", изоставаха само от Родри сред всички полузащитници в лигата. Еквадорецът е много точен на къси (92,5%), средни (90,5%) и дълги (79,2%) разстояния. Играта с топка е много важен аспект от играта на Кайседо, като се има предвид, че той често даваше началото на всяка една атака на своя тим.

Кой желае Кайседо?

Най-големият фаворит за подписа на еквадорецът е лондонският Челси. Лондончани се разделиха с ключовия си дефанзивен ас - Н'Голо Канте, и поради тази причина имат отчайваща нужда от стабилен партньор на Енцо Фернандес в халфовата линия. Освен Челси обаче Манчестър Юнайтед, както и Ливърпул са силно свързвани с Кайседо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Кристофър Нкунку ще направи Челси по-силен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички