Нетипично постижение и много голове - Манчестър Сити и Тотнъм сътвориха спектакъл без победител (ВИДЕО)


Нетипично постижение и много голове - Манчестър Сити и Тотнъм сътвориха спектакъл без победител (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3310 0

Английският шампион Манчестър Сити не успя да се справи с коравия отбор на Тотнъм в среща от 14-ия кръг във Висшата лига. Двата тима сътвориха истински спектакъл, завършвайки 3:3. Хюн-Мин Сон откри за лондончани в 6', но само три минути след това южнокореецът си отбеляза автогол. Фил Фодън направи обрат в 31'. Джовани Ло Селсо изравни в 69', а Джак Грийлиш отново изведе Сити напред в 81'. 9 минути по-късно Деян Кулушевски направи крайното 3:3.

Сити е на трето място с 30 точки - 3 по-малко от лидера Арсенал и 2 от Ливърпул. Тотнъм е пети с 27 пункта. За "гражданите" това е трето поредно равенство в английския шампионат, докато лондончани бяха с 3 последователни загуби преди днешната среща.

Срещата започна изключително интересно, като в главен герой се превърна Хюн-Мин Сон. Само за три минути той вкара гол и автогол. Първо в 6' откри резултата, а в 9' се разписа и в собствената си врата. Подобно нещо, не се бе случвало във Висшата лига от 1999 година, когато Гарет Бари го прави за Астън Вила. До края на полувремето Сити обърна след гол на Фил Фодън.

И второто полувреме не бе лишено от драма. Тотнъм започна много по-вдъхновено и в 59' Ло Селсо вкара за 2:2. А два от трите му гола са именно срещу Сити. До края Сити още веднъж излизаше напред в резултата чрез резервата в този мач Джак Грийлиш, но Кулушевски вкара в 90' за 3:3. Краят на мача бе белязан от много спорен момент. Грийлиш излизаше сам срещу вратаря, но вместо съдията да пусна авантаж, той реши да свири фал срещу Ерлинг Холанд. А това решението вбеси домакините.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата бе белязана от супер начало и бързи два гола. А автор и на двете попадения бе Хюн-Мин Сон. Въпреки че Сити се опита да наложи темпо, в 8' "шпорите" откриха резултата.

Връщащият се назад след контратака Доку прецени погрешно, а Сон стигна първи до топката. Той се пробва от добра стрелкова позиция и преодоля Едерсон. Останаха съмнения дали бразилецът не можеше да се намеси и по-добре - 0:1. 

Преднината за лондончани се задържа само няколко минути. В 9' от герой в грешник се превърна Сон. При центриране Холанд отклони с глава и топката отиде право е бедрото на корееца, който прати кълбото в собствената си мрежа.

Срещата продължи да е на много високи обороти, като и двата отбора се хвърлиха в атака. А Сити можеше и да обърне резултата, но в 13' Ерлинг Холанд направи нетипичен за него пропуск. Норвежецът получи топката в наказателното поле, където на почти празна врата успя да прати топката в аут.

В 23' Тотнъм бе много близо до това отново да излезе напред. Ло Селсо получи топката и остави Гвардиол зад себе си, Диаш обаче бе с ключова намеса като предотврати с шпагат почти сигурен гол.

В 30' пък гредата пък спаси лондончани. Сити организира много добра атака, която завърши с удар на Доку, но в страничния стълб. Минута след това обаче не се стигна до такъв късмет.

Гвардиол си върна топката и след бърза размяна, включваща Доку и Алварес, топката намери свободни Фил Фодън, който от близко разстояние се разписа за 2:1.

Само 4 минути след това "шпорите" отново нямаха отговор на бързите атаки на Сити, а Алварес нацели втора греда за отбора след удар от границата на наказателното поле. В 36' Холанд отново имаше отлична възможност пред себе си, но прати топката високо над вратата. До края на полувремето така и не се стигна до повече попадения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част можеше да стартира кошмарно за гостите. Викарио допусна грешка при подаването, но след това се намеси успешно и направи страхотно спасяване след изстрел на Бернардо Силва. В 53' Удоджи бе намерен отляво и изведе Джонсън. Той стреля с десния крак от дистанция, но Едерсон спаси без напрежение.  

След почивката Сити изглеждаше колеблив и това видимо изнервяше Пеп Гуардиола. Той никак не остана доволен от това как изминаха 20-те минути след рестарта. И явно е имало защо, тъй като в 59' лондонският тим стигна до изравняване след вдъхновеното си представяне.

Дейвис излезе пред Холанд, за да бутне топката по пътя на Сон, който намеро Джовани Ло Селсо. Аржентинецът стреля с левия си крак и намери долния ъгъл през вътрешната страна на гредата за 2:2. Два от трите му гола във Висшата лига са именно срещу Сити.

В 71' Тотнъм дори можеше да излезе напред в резултата. Ло Селсо намери топката след центриране, но тя се отклони в обувката на влезлия като резерва Джак Грийлиш в аут. 4 минути след това Родри овладя перфектно в наказателното поле, но опитът му за удар мина точно над напречната греда.

Сити за пореден път показа, че може да се измъква от трудна ситуация и в 81' отново си върна преднината. Джак Грийлиш, който влезе в началото на второто полувреме оправда доверието. Той пое късо подаване от Холанд в наказателното поле, преодоля пазача си и стреля точно за 3:2.

Тотнъм не се предаде и стигна до равенството в 90'. Тогава Деян Кулушевски надскочи Аке и нанесе страхотен удар с глава, като първо нацели напречната греда, но влезе за 3:3. В 5' от добавеното време реферът Саймън Хуупър вбеси домакините с решение.

Той спря обещаваща контраатака, при която Грийлиш щеше да излезе сам Викарио. Реферът обаче реши да отсъди нарушение срещу Холанд, вместо да даде авантаж. Две минути след това "гражданите" поискаха и дузпа, след като Аканжи падна, но отново нямаше сигнал.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Гвардиол, Диаш, Аканжи, Родри, Силва, Фодън, Доку, Алварес, Холанд

Тотнъм: Викарио, Удоджи, Поро, Роял, Дейвис, Бисума, Ло Селсо, Джонсън, Кулушевски, Хил, Сон

* Гуардиола с три промени след мача с РБ Лайпциг през седмицата. Едерсон, Жереми Доку и Хулиан Алварес се завръщат на мястото на Ортега, Люис и Грийлиш.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Гражданите" играят доста трудно срещу този опонент. Те са загубили три от последните си четири мача срещу Тотнъм. Погледнато по-глобално - Манчестър Сити е спечелил едва два двубоя от Висшата лига срещу лондончани от последните осем срещи - пет загуби и едно равенство.

Домакините ще разчитат за попадения на Ерлинг Холанд, който има 14 през сезона в първенството. От другата страна, стои обаче Джовани Ло Селсо, който никога не е губил срещу "гражданите" (3 победи, 1 реми) и може да се похвали с гол и асистенция в последните си два мача за клуб и страна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички