Лео Меси почукал на вратата, но Гуардиола не отворил: Строгото правило на Пеп в Манчестър Сити


Лео Меси почукал на вратата, но Гуардиола не отворил: Строгото правило на Пеп в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

17339 0

Хосеп Гуардиола превърна Манчестър Сити в абсолютен титан в английската Висша лига. Испанският специалист върна "гражданите" на картата на "големите" в Европа с футболните си принципи и едно много строго правило, което бе разкрито наскоро и от което си е изпатил и самият Лионел Меси.

Правилото, заради което Меси е чул "НЕ" от Гуардиола

В новата книга за каталунеца, Гуардиола признава, че няма намерение да купува играчи от двата си бивши клуба, които е ръководил - Барселона и Байерн Мюнхен.

Журналистът Марти Перарнау, човек близък до Гуардиола, издава книгата, озаглавена "Боже, пази Пеп" в началото на следващата година. В нея се споменава, че Лионел Меси се е свързал с испанския специалист през 2020 година и го е попитал за трансфер на "Етихад", но е бил върнат от Пеп.

"Меси бе този, който се предложи на Сити през 2020. Пеп имаше своите колебания, но бе категоричен, че не иска да докосва Барса или Байерн", споделя Перарнау за "AS".

В същото време Гуардиола обаче е повече от щастлив да позволи на играчите си да осъществят трансфери в Барселона като Ерик Гарсия, Феран Торес, Илкай Гюндоган и Жоао Кансело - всички подписали с каталунците.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Серхио Агуеро затвори устата на хейтър на Меси по култов начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички