Нападател на Ливърпул се облизва за твърдо титулярно място в новата атака


Нападател на Ливърпул се облизва за твърдо титулярно място в новата атака
Снимка: Getty Images

2132 0

Диого Жота заяви, че ще се опита да се утвърди в атаката на Ливърпул през новия сезон след напускането на Садио Мане, Дивок Ориги и Такуми Минамино. 25-годишният португалски нападател, говорейки от Тайланд преди сблъсъка в столицата Банкок с Манчестър Юнайтед във вторник от 16:00 часа българско време, бе на моменти засенчван от Мане миналата кампания.

Но предвид трансфера на сенегалеца в Байерн Мюнхен за срок от три години, започнаха да се появяват спекулации относно това как мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп ще разпредели силите на играчите си в центъра на нападението.

„Очевидно тези трима напуснаха и само един дойде (Дарвин Нунес) – е, и Фабио Карвальо в това число, но все още не съм сигурен къде ще играе той. Разбира се, с годините добавяш и допълнителна отговорност. Това ми позволява да бъда един от основните футболисти в първия отбор, с това идва и въпросната отговорност, но мисля, че съм готов за това“, започна той за клубния сайт.

Говорейки преди предстоящия сезон, Жота добави, че „да се надяваме, че ще бъда по-често сред реализаторите и точно това искам – да помогна на отбора и да вкарвам голове, така че да печелим мачове“. Португалският национал получи травма в областта на подколянното сухожилие, докато бе ангажиран с „мореплавателите“ през лятото, но бе оптимист за формата си. „Възстанових се в началото на лятото и сега съм готов да стартирам на 100% предсезонната подготовка“, каза още играчът на „червените“.

Преди време самият Юрген Клоп отбеляза, че Диого Жота се е превърнал в нападател от световна класа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички