Нападател на Ливърпул изуми: Десният ми крак е по-силен, но левият е по-точен


Нападател на Ливърпул изуми: Десният ми крак е по-силен, но левият е по-точен
Снимка: Getty Images

2188 0

Нападателят на Ливърпул Диого Жота разкри, че десният му крак е по-силният и водещ, но въпреки това левият му крак е по-точен. Португалецът играе еднакво добре и с двата крака, което му дава огромно предимство на терена, когато трябва да вкарва за части от секундата.

Жота смята, че "тайната" на тази негова способност се крие в това, че в началото на кариерата си е играл като ляв полузащитник и именно там е усъвършенствал играта си с левия крак, тъй като е нямал голям избор.

„Когато бях млад, играех в полузащитата отляво за Гондомар в схема 4-3-3. Винаги бях номер осем, играейки отляво. Така че винаги използвах левия си крак, защото беше задължително. Не знам, просто чувствам, че правя някои неща по-добре с левия крак", споделя Жота пред Sky Sports.

"С десния съм по-мощен. Но съм по-точен с левия. Понякога те (бранителите) ми дават възможност да отида отляво и аз просто отивам там, защото знам, че мога да завърша. Не се смятам за най-добрия дрибльор. Можете да погледнете това статистически. Но ако те не знаят на кой крак ще продължа, това прави живота ми по-лесен", добави още той.

ОЩЕ: Играчът на Ливърпул, който още утре може да стане помощник на Клоп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички