Играчът на Ливърпул, който още утре би могъл да стане помощник на Клоп


Играчът на Ливърпул, който още утре би могъл да стане помощник на Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

8468 0

Помощникът на Юрген Клоп в Ливърпул Пеп Линдерс направи любопитна прогноза за играч на мърсисайдци, който още утре е способен да стане асистент на Клоп. Линдерс смята, че Джеймс Милнър разполага с нужните качества и потенциал, за да заеме неговата длъжност на "Анфийлд".

В книгата на Линдерс, която излезе съвсем наскоро, помощникът на Клоп пише, че "още утре" Милнър би могъл да го замени, като дава пример с финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид тази година, който започна със закъснение заради хаос на входовете на стадиона.

Как Милнър надъхал Ливърпул преди финала в Шампионска лига

Докато Линдерс се разправя с ръководно лице от УЕФА, именно Милнър влиза в неговата роля, за да даде напътствия на играчите на Ливърпул преди началото на финалния двубой.

„Момчетата влизаха на терена и излизаха. И какво ще правим? Това определено не е добър начин да започнеш финал, но това важи и за двата отбора, така че няма извинения, нищо подобно“, пише Линдерс по отношение на забавения старт на финалния мач с Реал на "Стад дьо Франс".

Като дете Милнър имал забрана от баща си да носи червени дрехи

Джеймс Милнър - следващият помощник на Юрген Клоп?

„Но в този момент Мили събра отбора и целия задкулисен персонал и най-лошото е, че аз дори не бях там, защото разговарях с представител на УЕФА. Влизам и го виждам да стои там и да казва на играчите: „Ако нямате пълна отдаденост, ако нямате пълна убеденост, просто помислете какво правят всички тези служители, които стоят тук, всеки ден за вас. Това ще ви даде двата или трите процента вдъхновение, от които се нуждаете“.

„Както казах и преди, Милнър може да заеме мястото ми като помощник треньор още утре", допълва Линдерс. Самият Клоп заяви преди време, че ако не беше Милнър, Ливърпул нямаше да има тези успехи, на които се радва днес.

Преди време SportLive разказа любопитна история за мача на Ливърпул, в който Джеймс Милнър получи червен картон от... учителя си по физическо (историята четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички