Най-новото "диво" решение на Гуардиола: Превърна звезда на Сити в защитник (ВИДЕО)


Най-новото "диво" решение на Гуардиола: Превърна звезда на Сити в защитник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5710 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се слави с това, че тактиките и разсъжденията му върху играта са изключително нестандартни. Най-новото "диво" решение на испанския специалист е да сложи Бернардо Силва като защитник.

Освен това бившият треньор на Барселона и на Байерн Мюнхен е един от най-непредвидимите и по отношение стартовия състав. Изглежда много трудно да бъде познат предварително изборът на Пеп за стартова 11-ка.

Когато стана ясен съставът за Астън Вила, направи впечатление, че Сити има само трима защитници - Кайл Уолкър, Рубен Диаш и Аймерик Лапорт. След това вече стана ясно, че всъщност Бернардо Силва играе като ляв бек, когато притежанието на топката е в опонента.

Когато пък Манчестър Сити контролираше топката, Силва се връщаше на по-обичайна за себе си позиция в средата на терена. Когато Лапорт обаче излизаше напред, на Бернардо на няколко пъти му се наложи да участва във въздушни дуели.

В крайна сметка планът успя, а Силва се справи чудесно с тази си роля. Той бе ключов при дълбоката преса на опонента. Можете да видите чрез видеото по-долу в материала някои моменти от представянето на Бернардо. След победата на Манчестър Сити пък Гуардиола разясни ситуацията с Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички