"Най-лошият ми мач в Ливърпул": Юрген Клоп и радикалните промени - титуляр повече никога не игра


"Най-лошият ми мач в Ливърпул": Юрген Клоп и радикалните промени - титуляр повече никога не игра
Снимка: Getty Images

29169 0

Ливърпул мина през доста тежки мигове и неприятни за окото мачове през миналия сезон. За мениджъра Юрген Клоп обаче няма съмнение кога бе най-тежкият момент. "Не мога да се сетя по-лош мач, наистина не мога. Имам превид не само Ливърпул, това е и моя отговорност. Намираме се доста ниско" - гласят думите му тогава.

Повратният момент за сринатия Ливърпул

Те идват точно след поражението с 0:3 от Брайтън. Загуба, която оставя отбора на 9-о място с 16 точки пасив от лидера. Тогава отборът бе спечелил по-малко от половината си изиграни срещи във Висшата лига (18).

Още: Ливърпул се интересува от играч, струващ 2,5 милиона - клубът му призна за разговори

И тогава промените започнаха. В клуба вече не са трима от титулярите от онзи мач - всеки от тях от халфовата линия - Фабиньо, Джордан Хендерсън и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Две от резервите, отново в средата на терена, също - Джеймс Милнър и Наби Кейта. Това бе последният мач за Окслейд-Чембърлейн за клуба.

Алекс Окслейд-Чембърлейн тренира с Ливърпул

Показателно е и че в следващия мач в първенството, когато отборът излезе срещу Челси, на пейката бяха оставени капитанът Джордан Хендерсън и така важният играч в шампионския сезон Фабиньо. А още завършекът на сезона бе отличен откъм резултати.

Няколко месеца след това последва и революционната промяна за десния краен защитник. Дойдоха и отлично познатите рокади в халфовата линия, където бяха привлечени Доминик Собослай, Райън Гравенберх и Алексис Мак Алистър, който бе в онзи тим на "чайките" разбил с 3:0 Ливърпул.

Още: Клоп бе предупреден от високо ниво: Голяма надежда на Ливърпул няма да стане звезда, ако няма промяна

Все пак никой от тях не е най-близката до сърцето на мениджъра сделка. Неотдавна Клоп обяви любимия му трансфер в Ливърпул - не е нито Ван Дайк, нито Салах.

7 любопитни факта за намиращия себе си в Ливърпул Коди Гакпо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички