На Острова бесни на феновете, затегнаха наказанията за нахлуване или пиротехника


На Острова бесни на феновете, затегнаха наказанията за нахлуване или пиротехника
Снимка: Getty Images

889 0

Английската Висша лига и Професионалната футболна лига въведоха по-строги наказания за нахлуване на терена от страна на привърженици и употреба на факли, димки и друг вид пиротехника по трибуните. Мерките се взимат броени дни преди началото на кампанията. 

В края на миналия сезон случаите на нахлувания зачестиха значително. Подобни събития се наблюдаваха при големите успехи на клуба, като печелене на трофеи, оставане или класиране в определена лига.

Решението на институциите обаче идва след поредното нахлуване - този път след срещата между Шефилд Юнайтед и Нотингам Форест. Тогава фен на "остриетата" бе ударен от противников привърженик. 

Широко коментирани са и пиротехническите изделия, които дълго време не бяха масово разпространени по стадионите на Острова, но и това се случи през миналия сезон. В една от срещите дори бившият футболист на Евертън Ричарлисон притича покрай феновете с димка. 

Лигата и ФА съобщават, че от началото на новия сезон "всички идентифицирани нарушители ще бъдат докладвани от клубовете на полицията и на съдебните власти, което може да доведе до образуването на криминално досие, което пък може да влияе върху професионалния живот, а освен това може да завърши и с лишаване от свобода".

"Всеки, който влезе на терена или използва пиротехника, ще получава постоянна забрана за посещение на стадиона. Наказанията могат да бъдат прилагани и срещу придружаващи родители или настойници на непълнолетни, участващи в тези дейности", пише още в съобщението.

Новите правила са подкрепени и от Съюза на футболните фенове (ФСА).

"Често ни търсят привърженици, които са идентифицирани след нахлуване на игрището или са използвали пиротехника по трибуните. Без изключение, всеки един се е разкаял. За закона няма значение дали си имал добри намерения. Пиротехниката и нахлуванията просто са нелегални", твърди председателят Кевин Майлс.

Следете всичко най-интересно от Висшата лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички