На Острова: Рафаел Бенитес може да смени Артета начело на Арсенал


На Острова: Рафаел Бенитес може да смени Артета начело на Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

818 0

Авторитетът сред футболните треньори Рафаел Бенитес може да поеме английския гранд Арсенал, твърди британското издание Daily Express. Бившият мениджър на Ливърпул, който изведе мърсисайдци до легендарния триумф в Шампионска лига през 2005-а, е вариант за "наследник" на лошо представящия се Микел Артета.

През този сезон "артилеристите" показват кошмарни резултати във Висшата лига, а и играта им не впечатлява особено привържениците на отбора и най-вече собствениците на клуба. В последния кръг момчетата на Артета все пак защитиха честта му с изненадващ успех над един от фаворитите за титлата Челси, който също се намира в лош период в последните няколко мача.

10-ТЕ НАЙ-ВЕЛИКИ ТРЕНЬОРИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Въпреки победата, букмейкърите дават по-голям шанс Артета да бъде уволнен, отколкото да запази работата си. Ако обаче погледнем по-обстойно на техните прогнози, ще установим, че Бенитес по-скоро ще се върне в Нюкасъл, отколкото да поеме тима на Арсенал. Максимилиано Алегри и Томас Тухел също са сред вариантите за следващ треньор на лондончани.

В момента треньор на Нюкасъл е Стив Брус, но опитният специалист е критикуван за неубедителните изяви на "свраките". От друга страна Бенитес се намира в последната година от своя контракт с китайския Далиен и едва ли ще отхвърли възможност за завръщане във Висшата лига. За подобно завръщане се заговори и по-рано през годината (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички