Бенитес разказа как е мотивирал играчите на Ливърпул за обрата в Истанбул


Бенитес разказа как е мотивирал играчите на Ливърпул за обрата в Истанбул

1532 0

Рафаел Бенитес разкри как е успял да мотивира футболистите на Ливърпул за обрата срещу Милан във финала на Шампионската лига през 2005-та година в Истанбул. Мърсисайдци успяха да наваксат изоставане от три гола само в рамките на шест минути по време на втората част, за да спечелят впоследствие трофея след изпълнение на дузпи.

Голове на Стивън Джерард, Владимир Шмицер и Шаби Алонсо донесоха обрата за Ливърпул и специално място в сърцата на феновете на тима за Рафаел Бенитес. Испанският наставник разказа какво е казал на своите футболисти на полувремето на мача в Истанбул. „Когато допуснеш втори гол, трябва да промениш нещо. А когато допуснеш трети? Определено трябва да промениш всичко. Казах на асистента ми Пако Айестаран, че аз ще говоря в съблекалнята на полувремето. Решихме, че се нуждаем от още един човек в центъра и му казах да прати Дитмар Хаман да загрява. Съобщението, което искахме да предадем на играчите, беше свързано с тяхното самочувствие – те трябваше да отбележат рано и да се върнат в мача. Това беше основната цел. Трябва да опиташ. Всичко зависи от това, което се случи в първите минути. Ние го направихме“, заяви Рафаел Бенитес пред ‘The Atletic’.

Въпреки че испанският наставник спечели европейски трофеи и с тимовете на Валенсия и Челси, успехът му в Истанбул остава основният определящ момент в треньорската му кариера. А ето кой тим може да поеме Бенитес в близко бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички