На Острова обясниха как Арсенал ще се справи с Манчестър Сити и ще спечели Висшата лига


На Острова обясниха как Арсенал ще се справи с Манчестър Сити и ще спечели Висшата лига
Снимка: Getty Images

2102 0

Легендата на Ливърпул и настоящ футболен анализатор - Джейми Карагър, обясни, че Арсенал се нуждае от четири точки в преките си сблъсъци с Манчестър Сити, за да може да си осигури титлата във Висшата лига.

Първият от дългоочакваните сблъсъци на двата отбора ще се проведе следващия месец, когато отборът на Микел Артета посрещне "гражданите" на "Емиратс" на 15 февруари. Те ще се срещнат отново в 33-ия кръг на 26 април на стадион "Етихад".

"Мисля, че голяма част от борбата за титлата ще се сведе до двата мача на Арсенал срещу Манчестър Сити. Ако "топчиите" да спечелят титлата, ще трябва да вземат четири точки от Сити. Мисля, че това ще ги постави в страхотна позиция за успех", каза Карагър за SkySports.

"Артилеристите" можеха вече да водят с 10 точки пред отбора на Пеп Гуардиола след последния кръг от мачове. Лидерите в лигата обаче успяха да направят само 0:0 с Нюкасъл Юнайтед у дома. Междувременно Сити победи Челси с 1:0 на "Стамфорд Бридж", за да намали разликата на върха до пет пункта.

Арсенал се добра до върха на английския елит, след като загуби само един от първите си 17 мача. Те имат 44 точки и са на пет пред втория Сити, срещу който тепърва ще се изправят в лигата този сезон.

Ето как изглеждат и графиците на двата тима до края на кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички