Манчестър Юнайтед разби Ливърпул и спечели първи трофей за сезона (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед разби Ливърпул и спечели първи трофей за сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12162 0

Манчестър Юнайтед разби вечния си съперник Ливърпул в приятелски мач за трофея Bangkok Century Cup. "Червените дяволи" победиха с 4:0 в неофициалния дебют на новия старши треньор Ерик тен Хааг. Срещата се реши още през първото полувреме, когато голяма част от титулярите на Юнайтед сразиха резервите на мърсисайдци, като Санчо, Фред и Марсиал се разписаха.

Междувременно възпитаниците на Клоп правиха всичко по силите си, но вместо да върнат попаденията – те уцелиха две последователни греди, докато съперникът също отговори с една. Головете за символичния домакин паднаха в 11-тата, 29-тата и 33 минута. Гредите пък бяха нацелени в 17’ от Ливърпул и малко след третия гол от победителите.

През втората част мърсисайдци бяха откровено по-активните на терена и отново даваха всичко от себе си, но така и не успяха да реализират. Около 60-атата минута Клоп пусна в игра по-голяма част от титулярите на отбора, но късметът не им стигна за да вкарат на противника.

В 76-ата минута Пелистри наказа офанзивния стил на Ливърпул, като вкара четвъртия гол в мача. През втората част най-активни пред вратата на Юнайтед бяха Салах и новото попълнение Дарвин Нунес, но късметът не се усмихна и на тях. 

Египтянинът дори добави още една греда към трите от първата част, а в добавеното време на срещата пропусна още веднъж. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Ливърпул започна малко по-активно срещата и още във втората минута Давид де Хеа трябваше да протяга крак в наказателното поле, за да пресече успоредно на голлинията центриране от десния фланг. Малко след това "червените дяволи" организираха добра контраатака, при която Фред сгреши последния пас към абсолютно непокрития вдясно Джейдън Санчо.

В седмата минута вратарят на Юнайтед отново трябваше да се намеси, за да избие точен удар по диагонал. 120 секунди по-късно, при идентична ситуация, Луис Диас проби от лявото крило, влезе навътре и шутира с десния крак към далечния ъгъл на Де Хеа, но испанецът се отчете с трето спасяване.

ГОЛ - Напук на логиката до момента, Манчестър Юнайтед откри резултата в 11-ата минута! Футболистите на Ерик тен Хаг организираха постепенна атака, в края на която Бруно Фернандеш центрира, а Мабая не успя да изчисти добре топката и тя попадна в краката на Джейдън Санчо, който с премерен шут от около 9-10 метра не остави шансове на Алисон - 1:0!

Video edited on Kapwing

*Мърсисайдци реагираха веднага и в 17-ата минута бяха близо до изравняване, след като на два пъти топката срещна лявата греда на Юнайтед - първо след удар на Фабио Карвальо, а след това и след технично изпълнение на Луис Диас. 

Високото темпо на игра в Тайланд се запази и в 22-ата минута Санчо се възползва от груба грешка на Чеймбърс, напредна по десния фланг и прати топката около точката на дузпата, където Маркъс Рашфорд не успя да нанесе плътен удар от перфектна позиция.

ГОЛ - В 29-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на Ливърпул, а топката не бе изчистена по най-добрия начин и попадна в краката на Фред. Бразилецът видя, че неговият сънародник Алисон е напуснал голлинията си и с много премерен удар успя да го прехвърли - 2:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ - 240 секунди по-късно нова кошмарна грешка в отбраната на мърсисайдци бе наказана, този път от Антони Марсиал, който проби отдясно, излезе очи в очи с Алисон и реализира хладнокръвно за 3:0!

Video edited on Kapwing

*В 33-ата минута Диого Далот също можеше да се разпише, но лявата греда спря силния му шут от малък ъгъл!

Между второто и третото попадение Юрген Клоп направи 10 смени, а от титулярите остана само Алисон - в игра се появиха Матип, Цимикас, Джоунс, Уилямс, Фрауендорф, Чембърлейн, Милнър, Кларксън, Кларк и Байчетич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Мърсисайдци започват агресивно втората част, но към 50-тата минута "червените дяволи" не поддават на противниковите атаки. В играта да двата тима правят впечатления грешните отигравания, след които топката се озовава в противниково владение.

От началото на второто полувреме възпитаниците на Ерик тен Хааг рядко минават половината на терена с кълбо в краката, като тези на Юрген Клоп правят всичко по силите си за гол във вратата на Де Хеа.

Намеренията на Ливърпул си проличаха в 60-тата минута, когато в игра бяха включени редица от титулярите на тима. Играчи като Салах, Робъртсън, Тиаго Алкантара, новото попълнение Дарвин Нунес и други.

В 62' двойно подаване между Салах и Александър-Арнолд взриви трибуните, като последва рейт от английския национал, който завърши с извеждащ, но неточен пас към Нунес.

Четири минути по-късно Баи сгреши за пореден път и топката попадна в противника. Топката бе центрирана към Тиаго Алкантара, но именно сгрешилият изби и по този начин се поправи навреме.

Гол! "Червените дяволи" успяват да вкарат ново попадение в 76-ата минута, когато бързо развита атака завърши с двойно подаване между Пелистри и Диало, а първият стреля неспасяемо във вратата на символичните гости! 4:0

В 84' Мохамед Салах нацели греда, а Нунеш пропусна на празна врата. Резултатът остава непроменен. 

Стартови състави: 

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Давид де Хеа, Люк Шоу, Виктор Линдельоф, Рафаел Варан, Диого Далот, Фред, Скот МакТоминей, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Антони Марсиал

Ливърпул (4-3-3): Алисон, Исаак Мабая, Натаниел Филипс, Джо Гомес, Люк Чеймбърс, Джордан Хендерсън, Тайлър Мортън, Фабио Карвальо, Харви Елиът, Луис Диас, Роберто Фирмино

Манчестър Юнайтед - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме мача?

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде първа проверка от лятното турне както на "червените дяволи", така и от това на мърсисайдци. Срещата ще се състои на стадион "Раджамангала" в столицата Банкок, който е с капацитет от 65 000 места!

Новият старши треньор на Юнайтед Ерик тен Хаг ще направи своя, макар и неофициален, дебют начело на отбора. За Манчестър предстоят още 5 контроли след тази с Ливърпул - Мелбърн Виктори (15 юли), Кристъл Палас (19 юли), Астън Вила (23 юли), Атлетико Мадрид (30 юли) и Райо Валекано (31 юли).

Съставът на Юрген Клоп, който разгроми на два пъти именития си съперник през сезон 2021/22 на Острова (4:0 и 5:0), ще излезе за пръв път на терена след загубения финал в Шампионска лига от Реал Мадрид на 28 май. За Ливърпул предстоят 3 приятелски срещи след днешната - Кристъл Палас (15 юли), РБ Лайпциг (21 юли) и Залцбург (27 юли).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички