На дъното във Висшата лига: Лийдс оцеля, а Бърнли поема към Чемпиъншип


На дъното във Висшата лига: Лийдс оцеля, а Бърнли поема към Чемпиъншип
Снимка: Getty Images

1110 0

Отборът на Лийдс успя да се спаси от изпадането след победа с 2:1 над Брентфорд като гост. С успеха този следобед отборът на Джеси Марш си осигури още един сезон във Висшата лига. Бърнли пък загуби с 1:2 от Нюкасъл у дома и се ориентира към второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. 

Отборът на Лийдс излезе за победата и показа с играта си, че не е готов да изпадне. Двубоят бе доста равностовен и положения не липсваха. 

Резултатът бе открит от гостите.Рафиня се разписа в 57-ата минута след безапелационно изпълнение на дузпа. Домакините изравниха резултата благодарение на Серхи Каньос в 79', а две минути след това той бе изгонен, получавайки втори жълт картон. В крайна сметка, Лийдс имаше последната дума и дълбоко в добавеното време на втората част Джак Харисън оформи крайното 2:1 за Лийдс.

На "Търф Мор" Бърнли също излезе за задължителна победа срещу Нюкасъл, но уви нещата не се развиха по план за тима. Домакините претърпяха загуба, която ги постави на изпадащото 18-о място.

Мачът в Ланкашър също бе равностоен. "Свраките" поеха инициативата още от самото начало. Калъм Уилсън откри след точно изпълнена на дузпа в 20-ата минута, а след час игра в 60' покачи на 2:0.

Бърнли направи всичко възможно да се върне в мача, но успя да се добере само до едно почетно попадение, което бе отбелязано от Максуел Корнет в 69-ата минута.

В крайното класиране Лийдс завършва на 17-ата позиция с актив от 38 точки, а Бърнли финишира 18-и с 35 пункта и се присъединява към Уотфорд и Норич, които заедно ще играят в Чемпиъншип догодина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Невероятният начин, по който Манчестър Сити бе коронясан за шампион на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички