Тотнъм ще играе в Шампионска лига, Арсенал остава с утешителна победа срещу Евертън


Тотнъм ще играе в Шампионска лига, Арсенал остава с утешителна победа срещу Евертън
Снимка: GettyImages

1591 0

Тотнъм не остави шансове на Арсенал да мечтае за 4-ото място след разгром с 5:0 над Норич. "Артилеристите" от своя страна постигнаха утешителна, но внушителна победа с 5:1 срещу тъкмо спасилия се от изпадане Евертън.

Резултата за Тотнъм откри Деян Кулушевски (16'). Преднината на "шпорите" удвои Хари Кейн с глава на празна врата (32'). Класически резултата направи отново Кулушевски (70'), а 4-ия удар по Норич нанесе Сон. Южнокореецът отбеляза и втори попадение в 75-ата минута. 

За Арсенал точни бяха Габриел Мартинели от дузпа (27'), Еди Нкетиа от корнер (32'), Седрик Соареш (56'), Габриел Магалаеш (59') и Мартин Йодегор (82'). Почетното попадение в самия край на първото полувреме за "карамелите" отбеляза Дони ван де Бек.

Арсенал започна мотивиран да даде всичко, което зависи от него. "Артилеристите" отправиха 6 удара още до 15-ата минута срещу Евертън, но едва 1 от тях бе точен. 

Устремът на "топчиите" бе спрян, след като Тотнъм на "Кароу Роуд" откри резултата срещу Норич. В 16-ата минута Родриго Бентанкур бе изведен по прекрасен начин зад гърба на 5-ата защитници на домакините, нахлу в наказателното поле и остави лесната задача на Деян Кулушевски да вкара от непосредствена близост. 

Габриел Мартинели върна макар и частично напрежението върху "шпорите", след като се възползва от възможността да изпълни 11-метров наказателен удар за игра с ръка (27').

Възпитаниците на Антонио Конте смълчаха "Емирейтс", удвоявайки преднината си с втори гол. Тим Крул се поколеба и подари топката на Бентанкур, който подаде точно на останалия на празна врата Хари Кейн, за да отбележи англичанинът 26-ия си гол за отбора от Лондон през сезона във всички турнири (32').

В същата минута второто си попадение отбелязаха и "топчиите". От корнер Еди Нкетиа бе оставен непокрит и без особени проблеми "разстреля" от близко разстояние Асмир Бегович (32').

"Карамелите", въпреки че избегнаха изпадането си от Висшата лига показаха, че няма да се дадат без бой. В последната секунда на първото полувреме суматоха в наказателното поле на Арсенал остави Дони ван де Бек сам срещу Аръм Рамсдейл и нидерландецът върна един от головете. 

10 минути след началото на вторите 45 "червено-белите" дадоха да се разбере, че ще спечелят срещата. С мощен удар от границата на наказателното поле Седрик Соареш не даде никакъв шанс за реакция на Бегович и направи резултата 3:1 (56')

Само 3 минути по-късно още едно попадение падна на "Емирейтс" (59'). Габриел Магалаеш се възползва от неориентираните действия на "синята" защита, оставяйки безпомощен за 4-и път стража на Евертън.

Тотнъм от своя страна продължи страхотното си представяне. Отново Кулушевски нахлу в пеналтерията отдясно на Норич и със страхотен завършващ удар в обратния горен ъгъл направи резултата класически (64').

Сол в раната на Арсенал сипа и Хюн-Мин Сон, който очи в очи със стража на "канарчетата" направи резултата 4:0 (70'). 

Сон не пропусна да отбележи и втори гол с прекрасен изстрел от близо 25 метра (75').

5-о попадение падна и във вратата на "карамелите", а негов автор бе Мартин Йодегор (82').

Така свърши и битката за топ 4 във Висшата лига, от която Тотнъм показа, че неслучайно излиза победител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички