Очакват се 4 сериозни оферти за Манчестър Юнайтед, има един изявен фаворит


Очакват се 4 сериозни оферти за Манчестър Юнайтед, има един изявен фаворит
Снимка: Getty Images

1721 0

Частни инвеститори, свързани с катарското кралско семейство, обмислят да направят оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед. Това ще една от четирите "сериозни" оферти, които се очакват следващата седмица, твърди Sky Sports.

В края на миналата година собствениците на "червените дяволи" - семейство Глейзър, обявиха, че са готови да се разделят с клуба, ако получат подходящо предложение. До този момент открито е заявил интереса си сър Джим Ратклиф, но това няма да е единствената оферта.  Очаква се семейство Глейзър да получат още три оферти - от Катар, Саудитска Арабия и САЩ. Все още не е ясно кой американски инвеститор проявява интерес към Манчестър Юнайтед.

Към момента се счита, че Катар са фаворити в надпреварата и ще предложат най-висока сума за акциите на клуба, макар че тя ще бъде далеч от исканите от Глейзър 6 милиарда паунда. Разликата с оцененото от стоковата борса в Ню Йорк е огромна - 3,2 млрд. паунда. Припомняме, че преди година Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия купи Нюкасъл и е малко вероятно да допуснат да вземе втори клуб от Висшата лига.

Твърди се, че феновете на тима няма да посрещнат радушно оферта от страна на Катар, особено от тези в Манчестър.  Предимството на сър Джим Ратклиф е, че той ще бъде приет добре от феновете, а освен това работи с банковите гиганти Джей Пи Морган и Голдман Сакс, които са готови да финансират дълга на Манчестър Юнайтед, който е на стойност 660 млн. паунда. А какви обвинения бяха повдигнати на Юнайтед от страна на ФА - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички