Мъка за Бенжамен Менди: Ще се "пече на бавен огън" още няколко месеца


Мъка за Бенжамен Менди: Ще се "пече на бавен огън" още няколко месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

3768 0

27-годишният френски футболист на Манчестър Сити Бенжамен Менди ще трябва да почака до средата на годината, за да се яви на делото, което е по обвинение в изнасилване и насилие над шест жени, обяви британски съд.

Защитникът, който е със спрени състезателни права от клуба, се появи във Върховния съд в Честър по-рано днес (2 февруари) и вече е изправен пред общо девет обвинения, включително седем в изнасилване, с шест различни жени.

Съдия Патрик Томпсън определи датата 25 юли за ден на съдебния процес за Менди и съподсъдимия Луи Саха Матури!

Френски преводач седя между двамата мъже, а Менди проговори само колкото да потвърди идентичността си. Делото се очаква да продължи до шест седмици. Томпсън насрочи друго предварително изслушване за 11 март. И Менди, и Матури бяха пуснати под гаранция миналия месец, след като бяха държани в участъка след арестите си през лятото на 2021 година.

Менди се присъедини към Манчестър Сити от френския Монако през 2017 г. и има 75 мача за "гражданите", но игровите му минути бяха силно ограничени поради чести контузии и слаба форма.

Последният му двубой с екипа на националния отбор на Франция пък бе през ноември 2019 г., след като защитникът спечели Световното първенство по футбол през 2018 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички