Официално: Сити привлече голмайстора на аржентинското първенство


Официално: Сити привлече голмайстора на аржентинското първенство
Снимка: Getty Images

1061 0

Манчестър Сити официално обяви привличането на нападателя на Ривър Плейт и аржентински национал Хулиан Алварес. Аржентинецът е подписал 5-годишен договор с английския гранд, който ще плати за него 17 милиона паунда.

22-годишният Алварес, който вкара 36 гола и направи 25 асистенции в 96 мача за Ривър Плейт, се върна в клуба от своята родина, където ще остане под наем минимум до лятото. Младият футболист записа и 5 мача за "албиселесте" и участва в спечелването на Копа Америка през миналото лято.

През миналия сезон в аржентинския шампионат Алварес вкара 18 гола и даде 6 асистенции в 20 изиграни мача, с което стана голмайстор на първенството.

"От доста отдавна следяхме Хулиан. Той е способен да изпълнява различни роли в атака и сме твърдо убедени, че той е един от най-добрите атакуващи играчи в Южна Америка. Щастлив съм, че успяхме да го вземем в Манчестър Сити. Наистина вярвам, че можем да му осигурим правилните условия, за да реализира потенциала си и да израсне в топиграч", коментира спортният директор на "гражданите" Чики Бегиристайн. Ето кои грандове се надяваха да вземат Алварес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички