Моуриньо за Салах: Той беше самотно, наивно и неподготвено момче


Моуриньо за Салах: Той беше самотно, наивно и неподготвено момче
Снимка: Guliver/GettyImages

2448 0

Бившият мениджър на Челси - Жозе Моуриньо, направи любопитен коментар по адрес на голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах, който игра под ръководството на португалеца за известен период от време при престоя си на "Стамфорд Бридж". 

Моуриньо коментира именно онзи период, в който египтянинът правеше първите си стъпки в английския футбол, а португалският специалист е на мнение, че Салах е бил "самотен" и "неподготвен" в първите си дни на Острова.

 

"Той пристигна в Челси от Базел. Беше самотно, наивно момче и беше физически неподготвен. След това отиде в Италия, където натрупа опит във Фиорентина и Рома"
"Когато се завърна в Англия, той бе напълно приспособен към европейския футбол, разбираше повече самата игра, беше по-здрав физически и имаше далеч по-голямо самочувствие", добави той. "Когато един футболист разполага с очевиден талант, годините могат да го променят към по-добро"

"Той пристигна в Челси от Базел. Беше самотно, наивно момче и беше физически неподготвен. След това отиде в Италия, където натрупа опит във Фиорентина и Рома", сподели бившият мениджър на Порто, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

"Когато се завърна в Англия, той бе напълно приспособен към европейския футбол, разбираше повече самата игра, беше по-здрав физически и имаше далеч по-голямо самочувствие. Когато един футболист разполага с очевиден талант, годините могат да го променят към по-добро", добави Моуриньо.

Междувременно Жозе Моуриньо изказа мнението си и за Ел Класико и една от спорните ситуации, при която останаха съмнения дали трябваше да бъде изгонен Серхио Рамос за удар срещу Лео Меси (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички