Моуриньо ще опита да контролира емоциите си срещу Челси


Моуриньо ще опита да контролира емоциите си срещу Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

972 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви на пресконференцията преди мача с Челси, че се надява "червените дяволи" да нанесат първа загуба на "сините". Моуриньо е бивш треньор на лондончани и сподели , че няма да изпада в еуфория, ако Юнайтед отбележи на Челси.

Начело на "сините" португалският специалист спечели три титли на Висшата лига, но загуби в трите си двубоя на "Стамфорд Бридж", откакто ръководи Юнайтед при това, без да неговият тим да реализира попадение.

"За мен това е още един мач“, започна Моуриньо. ,,Ще празнувам ли, ако отборът ми вкара на Челси и спечели срещата? Не мисля“, продължи португалецът. ,,Ще се опитам да контролирам емоциите си и да покажа нужното уважение на клуба и привържениците, които бяха зад мен толкова много години", сподели треньорът.

Моуриньо имаше конфликт с Антонио Конте на страничната линия по време на загубата на Юнайтед с 4-0 от "сините" през 2016 година. Наставникът на 20-кратните шампиони на Англия можеше да пропусне гостуването на "Стамфорд Бридж" заради нецензурен език, използван в двубоя с Нюкасъл, спечелен след пълен обрат с 3:2. Все пак Моуриньо ще бъде край страничната линия за важния мач утре срещу бившия си отбор. На въпрос на журналист относно емоциите си по време на мач, Моуриньо заяви, че към него се отнасят по-сурово, отколкото с други наставници.

"Ако ви кажа нещо сега, най-вероятно ще бъда наказан, затова няма да ви отговарям“, заяви в типичния си саркастичен стил португалецът. Моуриньо изрази задоволството си и от новия договор на Люк Шоу. Английският национал удължи престоя си на "Олд Трафорд" до 2023 година с опция за допълнителен сезон, като ще получава според информации по 160, 000 паунда на седмица. Шоу пропусна по-голямата част от миналогодишния сезон, след като получи двойно счупване на крака, но през настоящата кампания е един от най-добрите футболисти на "червените дяволи".

9 месеца след трансфера си на "Олд Трафорд": Алексис мисли за напускане

"Играчите са различни и реагират по различен начин на контузии, а Люк показа най-добрата възможна реакция“, похвали защитника Жозе. ,,В трудните моменти, в които той не бе в състава, Люк запази вярата в себе си, че един ден ще бъде сред титулярите. Той заслужи своето място в състава“, завърши Моуриньо. ,,Червените дяволи“ ще търсят отчаяно трите точки, след като вече изостават от първите три отбора във временното класиране Манчестър Сити, Челси и Ливърпул със седем точки.

Медиите в Испания разкриха част от трансферните планове на Жозе Моуриньо през зимата. Ето кой играч иска да привлече португалеца и е готов да даде солидна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички