Ибрахимович подкрепи Моуриньо и заяви, че двамата си приличат


Ибрахимович подкрепи Моуриньо и заяви, че двамата си приличат
Снимка: Getty Images/Guliver

1155 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович заяви, че мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо трябва да отстоява своята позиция. Ибрахимович, който в момента е играч на американския Ел Ей Галакси, отбеляза 28 гола по време на престоя си на "Олд Трафорд", като помогна на отбора да спечели Купата на Лигата и Лига Европа през сезон 2016-17.

Португалският наставник обаче е обект на постоянни критики от началото на новата кампания и бе замесен в скандал с най-скъпия трансфер на клуба Пол Погба. Юнайтед отбеляза най-слабия си старт от началото на сезон във Висшата лига.

"Всеки критикува Моуриньо и не мисля, че това е плод на резултатите, а по-скоро на неговия характер, на това, което той представлява като личност. Дори ми напомня на мен в някои определени ситуации - и двамата имаме самочувствие, вярваме в това, което правим и казваме нещата, които мислим, независимо дали те се харесват на някого или не", заяви нападателят.

Моуриньо неведнъж е искал уважение от медиите, като след загубата от Тотнъм спомена, че има три титли във Висшата лига – повече от всички други мениджъри взети заедно. Ибрахимович заяви, че португалецът никога няма да се поддаде на медиите, като им казва това, което те искат да чуят.

"Разбира се, че ни критикуват, когато представянията и резултатите ни не са добри, но когато спечелим, удовлетворението е пълно – това е много по-добре от тези мениджъри, които мислят, че всичко е идеално и не искат да имат проблеми с медиите", сподели Ибра.

"Това не сме ние, ние вярваме в това, което правим и го правим до края. Някои критики са лични, други са преувеличени, трети заради характера му, а четвърти – от завист. Но всичко това е част от ежедневието. Моуриньо просто трябва да бъде себе си и да отстоява своята позиция до последно. Той е в клуба заради това, което е постигнал и това, в което вярва и не трябва никога да се променя. Той е като мен – аз никога няма да се променя, всички тези, които мислят, че са перфектни – те грешат", заяви Златан.

МОУРИНЬО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН ОТ ФА ЗА НЕЦЕНЗУРЕН ЕЗИК

Шведът добави, че Юнайтед разполагат с правилния човек, който да ги измъкне от незадоволителната форма, в която се намира отборът. "Жозе се справя добре – един треньор е толкова добър, колкото е добър тимът. Няма наставник, който да прави чудеса с един отбор. Разбира се, резултатите сами говорят за себе си. Те не са добри, в момента те са лоши, но има и добри мачове, това е част от сезона. Висшата лига не е лесно първенство и ако някой знае как да я спечели, това е той. Така че, както самият той заяви по-рано - "Имам повече титли от всички мениджъри взети заедно", завърши Ибрахимович.

Въпреки всички критики към Моуриньо и спекулации, че ще бъде уволнен от Юнайтед, той не се притеснява и дори мисли за зимната селекция. Ето кои играчи иска да привлече португалецът

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички