Моментът, който промени отбора на Ливърпул завинаги


Моментът, който промени отбора на Ливърпул завинаги
Снимка: Getty Images

3051 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън коментира в интервю за момента, в който е разбрал, че под ръководството на Юрген Клоп мърсисайдци ги чакат само и единствено успехи.

Британецът посочи загубения финал в Лига Европа през 2016 година от Севиля като началото на "нещо специално" за отбора на Ливърпул.

"Помня онзи финал срещу Севиля и до ден-днешен. Никога няма да забравя, прибирайки се в хотела бяхме разочаровани, всеки просто искаше да влезе в стаята си и да забрави по най-бързия начин за мача. Тренерът [Клоп] обаче гледаше на нещата по друг начин, което ме изуми", сподели Хендерсън пред "The Mirror".

"Треньорът събра всички ни в бара, тогава почувствах, че това е началото на нещо специално, вслушвайки се в думите му. И ето - няколко години по-късно ние доказахме, че това е така".

Хендерсън говори и за способността на Клоп да вижда отвъд разочарованието.

"Трудно проумяхме думите му тогава, все пак бяхме загубили финал. Не бяхме в най-доброто настроение, но разбрахме, че начинът на мислене на нашия треньор е различен".

"Да, той също бе разочарован, но като че ли знаеше, че това е началото. Аз усетих как зарази останалите в бара с увереността си. Наистина никога няма да забравя този ден, който бе преломен в моята кариера. От там насетне всичко се нареди за нас и силно се надявам в бъдеще да продължим да се справяме добре", завърши футболистът.

Юрген Клоп определено изведе мърсисайдци до невиждани висоти. След онзи разочароващ финал през 2016, воденият от него тим триумфира в Шампионска лига, Висшата лига, а сега е на път да спечели 4 трофея в един сезон.

Германският специалист се обвърза за още 4 години с клуба от Англия. Ето какви бяха думите му.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички