Много голове и емоции в съботния следобед на Висшата лига


Много голове и емоции в съботния следобед на Висшата лига
Снимка: GettyImages

1169 0

Следобедните мачове от 36-ия кръг на английската Висшата лига (07.05) бяха изпълнени с голове и емоции, а в част от тях искрите прехвърчаха до последния съдийски сигнал. 

Брентфорд - Саутхямптън

"Пчеличките" се наложиха с 3:0 и успяха да се върнат на победния път, след загубата от Манчестър Юнайтед през седмицата. Това беше  тяхната 4-та победа в последните шест кръга. 

"Светците" държаха инициативата през целия двубой, но Брентфорд успя да поведе с два гола още до 14-ата минута чрез Янсон и Уиса. Двете попадения паднаха в рамките на една минута, а до края на полувремето домакините пропиляха още две чисти положения. Армстронг успя да върне едно попадение в последната минута на полувремето, но не бе зачетено поради засада. 

През втората част "пчеличките" успяха да си върнат част от контрола върху топката, но главната им цел остана защита на преднината. Гостите имаха реалните шансове да изравнят резултата чрез Армандо Броя и Елеиунуси, но късметът не беше на тяхна страна и резултатът остана непроменен. 

В 79' Кристоф Айер окончателно реши развоя на срещата, след като съумя да овладее извеждащо подаване и да мушне топката под краката на противниковия страж - 3:0!

Бърнли - Астън Вила 

Възпитаниците на Стивън Джерард се наложиха с 3:1 и останаха комфортно в средата на класирането, докато домакините остават близко до "опасната зона". Вила е на 11-а позиция с 43 точки, докато опонента му остава на 16-о място с 34 точки, само две повече от Евертън, който към момента отпада. 

Бившият играч на Ливърпул Дани Ингс успя да изведе гостите още в 7-ата минута, когато успя да стреля от границата на наказателното поле, а топката попадна в долния ляв ъгъл. 0:1! 

В средата на първата част домакините имаха възможност да изравнят, но вместо това - Eмилиано Буендия покачи на 0:2!

В последните секунди на полувремето МакНийл излъга двама противници, но Мартинес спаси отлично удара на нападателя. 

Оли Уоткинс реши всичко в тази среща в 52', когато се хвърли на плонж и с глава "прободе" надеждите на домакинските фенове. 0:3!

Домакините успяха да върнат една попадение едва в добавеното време на срещата, когато Корне хладнокръвно прати топката в мрежата на Мартинес. 1:3!

Кристъл Палас - Уотфорд

В Лондон "орлите" успяха да се наложат скромно с 1:0, в мач без абсолютно никакво значение, тъй като домакините нямат шансове за евро турнирите, докато противникът им със сигурност отпада. "Стършелите" събраха едва 22 точки през кампанията и са предпоследни, докато Палас е 9-о място с 44 точки. 

Домакините владяха инициативата през целия двубой, като изпуснаха куп възможности, а единственото попадение бе дело на Уилфред Заха от дузпа след средата на първата част. Агресията преобладаваше в срещата и гостите доиграха второто полувреме с човек по-малко, след като Хасан Камара бе изгонен за втори жълт картон. 

Малко преди червения картон бе и най-чистото положение за частта, когато "орелът" Едуард си проправи път през защитата, но ударът му срещна гредата. Гостите не успяха да се противопоставят равностойно и записаха само един точен удар за статистиката. Домакините отправиха цели седем.

Проследете срещата между Брайтън и Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички