Бърнли тегли милиони, за да си оправи финансите


Бърнли тегли милиони, за да си оправи финансите
Снимка: Gulliver/GettyImages

1183 0

Финансовите проблеми са надвиснали сериозно над Бърнли и клубът е изтеглил заем от 12,5 милиона паунда, които да спомогнат на отбора от Ланкашър, според последните финансови доклади във Великобритания.

Новината дойде след публикуването на отчетите на клуба до 30-и юни 2021-а година, които разкриха финансите на отбора след закупуването на ALK Capital през декември 2020.

След публикуването на тези доклади стана ясно, че Бърнли ще трябва да заплати значителна част от предварително изтеглен заем от 65 милиона паунда, който беше взет преди две години, но връщането му ще бъде проблем, ако отборът изпадне от Висшата лига преди 2026-а година. Това е със сериозна вероятност през тази година.

Председателят на клуба Алън Пейс настоява, че този заем е устойчив метод за предотвратяване на бъдещ финансов колапс, макар „виненочервените“ фенове да са притеснени за бъдещето на отбора си.

Бърнли продаде през зимата Крис Ууд на Нюкасъл Юнайтед за 25 милиона паунда, след като „свраките“ задействаха клаузата за освобождаване на нападателя. Клубът от Севера обаче е разсрочил плащането и второто такова от 12,5 милиона британски лири ще бъдат платени през февруари 2023-а година. Именно заради това Бърнли тегли този заем, за да уеднакви баланса си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички