Две в едно: Ливърпул - Тотнъм произведе изумителни рекорд и антирекорд!


Две в едно: Ливърпул - Тотнъм произведе изумителни рекорд и антирекорд!
Снимка: GettyImages

3347 0

Спиращият дъха супер двубой между Ливърпул и Тотнъм определено ще се помни дълго време. В срещата имаше всичко - брутален отбрат от 3:0 до 3:3 в 93', но и 90 секунди по-късно победен гол за мърсисайдци, дело на Диого Жота. 

Зрелището помогна на Ливърпул да извоюва още една позиция нагоре в класирането, като вече се намира на 5-о място, макар и все още далеч от заветната цел - място в топ 4. 

Мачът на "Анфийлд", който зарадва феновете със 7-голов трилър и победа за Ливърпул, ще се запомни още и с увеличаване на рекордната серия на домакините, както и антирекордната на Тотнъм. 

Рекорд за Ливърпул, антирекорд за Тотнъм 

Голът на Диого Жота се оказа много специален момент за историята на Висшата лига. За 41-ви път в историята на този формат на първенството Ливърпул беше победен гол в 90-ата минута - абсолютен рекорд за шампионата, като най-близкият отбор до мърсисайдци има "едва" 30 победни попадения след изтичането на редовното време. 

Победният гол на Жота пък беше своеобразна закачка на съдбата с Тотнъм. "Шпорите" и досега бяха отборът с най-много голове, довели до загуба след 90-ата минута. Голът на португалеца е под №26 във вратата на лондончани - повече от всеки друг отбор в елита на Англия. 

Интересните статистики не спират с това. Попадението на Жота беше 6-ото победно за Ливърпул в 90-ата минута под ръководството на Клоп, дошло от резервен футболист. По този показател той изравнява постижението на Жозе Моуриньо, чиито отбори също имат 6 спечелени мача след 90-ата минута с голове на футболисти от пейката. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички