Без ВАР и с пета смяна в помощ да завърши сезонът във Висшата лига


Без ВАР и с пета смяна в помощ да завърши сезонът във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2392 0

От Висшата лига обмислят няколко нови правила, които може да влязат в сила, за да успеят да завършат сезона. Продължават дискусиите в Англия относно възможностите за рестарта на футбола, но няма как да се вземе някакво решение преди да се види как ще се развие пандемията от коронавирус.

ВАР може да е едно от нещата, което ще претърпи промяна, като технологията може да остане на заден план в остатъка от сезона, твърди Mirror. Може да се стигне до там, че оставащите срещи да се изиграят в много кратък срок, което означава, че клубовете може да получат разрешение и за пета смяна по време на срещите.

Най-възможният вариант е двубоите да са без публика, като от Висшата лига се надяват, че ще се играят през юни и юли. Това ще означава, че играчи, персонал и медицински лица ще са поставени заедно под карантина.

Екипът на ВАР се състои от най-малко трима души, включително един съдия в базата на "Стокли Парк", което може да причини друг проблем по отношение на социалното дистанциране. При пет смени клубовете смятат, че би нужно играчите, които вероятно ще се уморят след непредвидена почивка в средата на сезона. А какъв план имат от Ла Лига относно подновяването на сезона и подготовката на клубовете - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички