Микел Артета посочи какво липсва на Арсенал за позитивни резултати (ВИДЕО)


Микел Артета посочи какво липсва на Арсенал за позитивни резултати (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1578 0

Микел Артета призова Арсенал да поема повече рискове пред противниковата врата в опит да спре негативната серия, в която влезе. „Топчиите“ влизат в съботното домакинство на Саутхемптън след две последователни поражения от Манчестър Юнайтед и Евертън, знаейки, че се нуждаят от победа, за да останат в добра позиция за атака на топ 4.

Мениджърът на „артилеристите“ изпитва затруднения и с това да извади най-доброто от нападателите Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг, като съставът е в долната половина по отношение на вкарани голове и създадени положения.

Въпреки това, испанският наставник смята, че не само двамата футболисти, а целият отбор трябва да поеме отговорност. „Трябва да окуражим играчите да поемат повече рискове и да вкарваме повече топката, когато имаме възможност за това. Трябва да имаме и повече хора в наказателното поле на съперника и да отбелязваме чистите положения, когато те са пред нас.

Когато става въпрос за създаването на положения, това е винаги комбинация от индивидуални качества, колективни усилия и тези на отбора. Трябва да погледнем всичко – трябва да повишим качеството на представянията си и да затваряме по умело срещите. Нуждаем се от по-голямо постоянство“, започна той.

Артета повтори и позицията си относно Обамеянг. Капитанът на Арсенал попадна на резервната скамейка и се появи в игра едва в 85-та минута, като не успя да вкара в края и е вече в серия от шест поредни мача без гол във Висшата лига.

„Имам много добри взаимоотношения с моите играчи и това, което всички трябва да разберат е, че аз правя само най-доброто за клуба и тима. Нито едно решение не е на лична основа, но когато един играч не вкарва, това влияе на настроението, увереността и вярата – но не трябва да го приемаш и да съжаляваш.

Всичко е въпрос на моменти и когато си в добра форма и отбелязваш головете, тогава се опитваш да задържиш максимално дълго тази форма, докато редуцираш времето, когато не са в добра форма“, завърши испанският мениджър.

Още новини от света на Висшата лига ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички