Ралф Рангник: Погба вероятно няма да играе за Манчестър Юнайтед до края на годината


Ралф Рангник: Погба вероятно няма да играе за Манчестър Юнайтед до края на годината
Снимка: Getty Images

9736 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник разкри, че Пол Погба вероятно ще бъде аут до Нова година поради травмата на бедрото си. Френският полузащитник е в Дубай в последния месец, където се възстановява от контузията си, като отсъства от състава на Манчестър Юнайтед от началото на ноември месец.

Новият временен мениджър на „Олд Трафорд“ сподели, че е разговарял с Погба, като Рангник потвърди, че той ще се завърне в Англия съвсем скоро. Въпреки това, германският специалист каза още, че французинът има да извърви още път до завръщането си в игра.

„Говорихме с него по телефона преди два дни, във вторник. Той все още беше в Дубай, очаква се да се върне днес и ще се запознаем лично в неделя. Проведохме телефонен разговор за около 10-15 минути и той ми каза, че се подобрява. Очевидно все още не е напълно готов и от това, което чух, ще му отнеме още две седмици преди да е готов да поднови отново тренировки. Той отсъства вече доста време, така че ще са нужни още две седмици, за да подоготвим за мач“, започна Рангник на пресконференцията си преди гостуването на Норич.

Неманя Матич изведе Манчестър Юнайтед с капитанската лента през седмицата в мача с Йънг Бойс в Шампионска лига, и Рангник се надява, че сърбинът ще бъде на линия независимо от настинка, след като даде отрицателен тест за коронавирус. Манчестър Юнайтед стартира без загуба престоя на Рангник начело, въпреки че не убеди при минималния успех над Кристъл Палас и равенството с Йънг Бойс при редица промени в стартовия състав за последния двубой от груповата фаза на Шампионска лига.

Рангник е на мнение, че отборът му ще бъде отново тестван срещу Норич, „подобрен“ под ръководството на новия мениджър Дийн Смит. „Те се подобриха след смяната на мениджъра. Играят малко по-директно, малко по-вертикално от това, което практикуваха при Даниел Фарке. Ще бъде предизвикателство да играем на „Кероу Роуд“, но искаме да подобрим нашето представяне, да надградим върху това, което показахме срещу Кристъл Палас. Играчите се справиха добре в онзи мач. Не всичко беше перфектно, но няколко неща определено бяха на ниво. Владеехме инициативата и атакувахме съперника. Сега трябва да направим следващите крачки. Това, което показахме срещу Кристъл Палас, беше добро. Не им позволихме да ни вкарат или да създадат твърде много голови възможности“, завърши той.

Норич изчаква резултатите от ПСР-тестовете на „няколко футболисти“, като Смит се опасява, че може да бъде с оскъден състав, след като стана ясно, че някои от играчите „не се чувстват добре“. „Канарчетата“ загубиха последния си мач в Лигата от Тотнъм, който също се бори с бум на заразени от Ковид-19, въпреки че мениджърът на тима не вярва да има връзка между състоянието на играчите му сега и сблъсъка в северен Лондон миналия уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички