Юрген Клоп: Стивън Джерард със сигурност ще води един ден Ливърпул (ВИДЕО)


Юрген Клоп: Стивън Джерард със сигурност ще води един ден Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2296 0

 

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че Стивън Джерард „със сигурност“ ще води един ден мърсисайдския клуб. Легендата на „червените“ се завръща на „Анфийлд“ в събота следобед като мениджър на Астън Вила.

Джерард изигра 710 мача за „червените“ и спечели веднъж Шампионската лига, два пъти ФА Къп, три пъти Купата на Лигата и веднъж Купата на УЕФА по време на 17-годишната си кариера в клуба.

В събота той ще се изправи срещу мърсисайдци като наставник на противников отбор за първи път. Клоп, който осигури на Джерард първата треньорска професия в академията на Ливърпул, вярва, че 41-годишният специалист ще бъде един ден на неговото място.

Запитан относно това дали Джерард ще води Ливърпул в бъдеще, Клоп бе категоричен: „Да, абсолютно смятам, че ще бъде. Единственият проблем е кога е правилният момент за това? Видяхме какво стана с Франк Лампард по време на неговия престой начело на Челси, историята бе подобна.

Стиви се справя много добре в момента, защото е много млад за мениджър, така че кога е правилният момент за него да застане начело? Не става въпрос за това, че не може да върши работата, а колко дълго иска да я върши. Но, да, определено смятам, че ще се случи и е хубаво за всички“, започна Клоп.

„Не знам какво трябва да направиш, за да станеш мениджър на Ливърпул. Хората казват, че трябва да печелиш трофеи, но не съм сигурен за това. Мисля, че е по-важно да печелиш трофеи, когато си тук. Не трябва да печелиш трофеи в миналото и тези глупости за това да си доказан победител.

Можеш да спечелиш трофеи в миналото, но никога повече да не вдигнеш отново купа. Всичко, което е свършил до момента Стиви изглежда добре и той върви абсолютно в правилната посока. Не мога да видя сценарий, в който аз ще бъда въвлечен в това решение, ако трябва да съм честен, но кой знае какво ще донесе бъдещето? Ще видим“, допълни германският треньор.

Футболист на Ливърпул стана Играч на месеца във Висшата лига (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички